Зелен сертификат за всички работещи, препоръча на бизнеса новият премиер.

...
Зелен сертификат за всички работещи, препоръча на бизнеса новият премиер.
Коментари Харесай

Какво мисли бизнесът за въвеждането на зелен сертификат за служителите

Зелен документ за всички работещи, предложи на бизнеса новият министър председател. Премиерът Кирил Петков прикани бизнеса да вкара зелен документ и заяви, че документът става наложителен за чиновниците в Министерския съвет. Какво мислят работодателите за апела на новата власт?

В една от комерсиалните вериги работят над 350 чиновници. Над 50% от тях са имунизирани, други са преболедували. Работодателят е безапелационен, че имунизацията би трябвало да остане доброволна.

„ Без да давам препоръки на новия министър председател, прекомерното увещание на чиновниците, че би трябвало да се имунизират, води до противоположния резултат, ние имаме максимален ритъм на имунизиране сега, в който спряхме всевъзможни старания “, изясни Мариян Колев.

Кирил Петков обаче желае усилване на имунизацията.

„ Трябва да вдигнем равнището, в случай че желаеме отворен бизнес, децата да вървят на учебно заведение и лечебните заведения да не са цялостни “, съобщи Кирил Петков.

В друга по-малка компания в Пловдив от дълго време всички служащи са със зелен документ.

От ресторантьорския и туристическия отрасъл се оплакаха, че поради Коронавирус документа са изгубили както чиновници, по този начин и клиенти.

„ За страдание, нас никой не ни помоли непринудено, това ни беше наложено от през днешния ден за на следващия ден “, сподели Ричард Алибегов.

От сектора настояха мярката да важи за цялата администрация, както и освен в Министерския съвет, само че и за депутатите.

„ Държавата, като максимален шеф, да даде образец, тъй като сега в цялата държавна администрация се влиза безусловно без зелен документ “, добави Алибегов.

Пред bTV новият здравен министър изясни, че всички в кабинета имат зелен документ и дават персонален образец.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР