Зехтин Пресипвайте си по малко от голямата бутилка и я

...
Зехтин Пресипвайте си по малко от голямата бутилка и я
Коментари Харесай

Това е начинът да съхранявате храната, така че да издържи много по-дълго!

Зехтин

Пресипвайте си по малко от огромната бутилка и я затваряйте компактно. Така ще запазите зехтина за по-дълго. В противоположен случай, в случай че държите цялата бутилка отворена за дълго, зехтинът ще помътнее и миризмата му ще се скапе.

Обръщайте буркана с фъстъченото масло, с цел да може течното масло в него да минава през цялата конструкция на наличието. Така няма да останат сухи сектори, които бързо да изгубят качествата си.

Сирене

За предпочитане е сиренето да диша откакто се сложи в хладилника. Ако нямате хартия, в която да увиете сиренето, пергаментът също е добър вид. Ако държите сиренето в съд, целесъобразно е той да е калаен. 

Масло

Ако купувате огромно количество масло, което няма да употребявате скоро, умерено можете да го замразите и да го употребявате по-късно. Окисляването скапва маслото и понижава периода му на валидност след отварянето.

Кафява захар

Кафявата захар елементарно се слепва и става на бучки. Тя засъхва с времето и образува по-едри кристали. За да предотвратите това, отделете количеството, което ще употребявате в близко бъдеще. Останалото затворете в стъклен съд с компактно затварящ се похлупак. 
 Тези храни НИКОГА не се скапват! Тези храни НИКОГА не се скапват!
Знаете, че доста от храните в хладилника през днешния ден устоят в пъти повече, в сравнение с преди няколко десетилетия. Всичко това е вследствие на...

Във вътрешността на хладилника температурата е по-ниска, което може да провокира секване на майонезата и обособяване на пластовете ѝ. Дръжте я на вратата на хладилника,.

Брашно

Съхранявайте брашното в компактно затворен стъклен съд. Не го оставяйте във фабричната му опаковка откакто сте го отворили. Така може да завъди гъгрици или мушици. Важно е да се държи на хладно и проветриво място.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР