Здравословна риба и невероятно вкусна, каквато не сте опитвали досегаНеобходими

...
Здравословна риба и невероятно вкусна, каквато не сте опитвали досегаНеобходими
Коментари Харесай

Задушена риба в тиган с ябълки и моркови

Здравословна риба и необикновено вкусна, каквато не сте опитвали до момента

Необходими Продукти

● риба - 4 филета от едра риба
● олио - 4 - 5 с.л.
● моркови - 2 огромни
● лук - 2 глави
● ябълка - 1 бр.
● брашно - 2 с.л. равни
● сол
● черен пипер
● червен пипер
● пипер - червен, пикантен
● лимонен сок
● дафинов лист - 1 бр.
● вода - ½ ч.ч.

за гарнитурата


● дребни картофчета - 500 - 600 г
● алено цвекло - 1 глава
● моркови - 1 огромен
● сол
● червен пипер
● черен пипер
● олио
● оцет

Начин на подготвяне

Рибата се почиства от вътрешностите и главите. Отделят се филетата и се мариноват 1 час с лимонен сок, в който е разтворена сол. След мариноването се нарязват на части към 10 см.

Почистените моркови, ябълка и лук се нарязват на ситно, поръсват се със солта и черния пипер и се задушават в олиото под похлупак, до момента в който омекнат, с цел да може кондензираната влага от зеленчуците да се резервира при задушаването.

Върху задушените зеленчуци се подреждат частите риба. Заливат се с топла вода или бульон, едвам се покрие рибата. Захлупват се с похлупак и се задушават 20 минути на слаб огън.

Парчетата задушена риба се изваждат и се разпределят по чиниите. С решетъчна лъжица се изваждат и задушените зеленчуци. В останалия сос се прибавя брашното и се запържва, залива се с ½ ч. ч. вода и по избор се прибавя 1 дафинов лист.

Бърка се непрестанно, с цел да се получи хомогенна примес без бучки. Дафиновият лист се изважда, прибавят се аленият и лютият пипер. Овкусява се с лимонен сок и в случай че има потребност от сол, се посолява в допълнение. Със соса се поливат рибата и зеленчуците.

За гарнитура може да употребявате каквато салата ви харесва, само че моята е от сварени с ципата дребни картофчета, обелени и оваляни в сол, червен пипер, черен пипер и запечени във фурна. Другата гарнитура е салата от алено цвекло и моркови, настъргани и овкусени със сол, олио и оцет.

Задушената риба в тиган с ябълки и моркови е подготвена.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР