Здравното министерство публикува съвети към гражданите как да празнуват безопасно

...
Здравното министерство публикува съвети към гражданите как да празнуват безопасно
Коментари Харесай

Здравното министерство със съвети как да празнуваме безопасно от COVID-19

Здравното министерство разгласява препоръки към жителите по какъв начин да честват безвредно и да не се заразят с ковид. От Министерство на здравеопазването напомнят противоепидемичните ограничения и предлагат:

- Когато пазарувате за празничните дни, носете маски и избягвайте натоварените часове.

- Редовно подменяйте своята маска, като според от това дали тя е за еднократна или многократна приложимост - откакто я употребявате, изхвърлете я или я изперете.

- Редовно проветрявайте пространствата, в които няма подобаваща вентилация.

- Спазвайте отдалеченост на публичните места - търговски центрове, магазини, базари, гари, автобусни спирки и така нататък

- По опция избягвайте местата, на които се струпват доста хора по едно и също време.

- Носете своя " зелен документ ", тъй като той ще Ви бъде изтънчен при посещаване в обекти, за които притежанието му е наложително.

- Не забравяйте да миете и/или дезинфекцирате ръцете си след контакт с повърхности и предмети, до които са имали допир повече хора.

- Ако усетите въпреки и едва неразположение, отложете срещите с други хора.

- При недоволства и признаци, присъщи за COVID-19, се самоизолирайте и се консултирайте с Вашия доктор. Той ще реши дали и по кое време е належащо да се изследвате за коронавирусната зараза.

- Ако планирате пътешестване, авансово се запознайте с условията, свързани с COVID-19, на страната или мястото за настаняване.

- В празничните дни не се събирайте на огромни групи заради вероятността измежду присъстващите да има носители на COVID-19, които към момента нямат признаци.

- Бъдете изключително деликатни при визитите на възрастни близки и родственици.

Здравното министерство припомня още, че имунизацията против COVID-19 защищава от тежко протичане на болестта и възможна хоспитализация. " Планирайте своята имунизация и не отлагайте прекомерно дълго ", поучават здравните управляващи.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР