Здравният министър проф. Костадин Ангелов призна за проблем между комуникацията

...
Здравният министър проф. Костадин Ангелов призна за проблем между комуникацията
Коментари Харесай

Ангелов призна: Отвътре нещата изглеждат страшно

Здравният министър проф. Костадин Ангелов призна за проблем сред връзката сред общопрактикуващите лекарите и аптеките , както и за това, че лечебните заведения ни не са готови. Това не са европейски лечебни заведения, няма асансьори, няма сграден фонд от 21 век, някои от лечебните заведения са на по 140 години, само че и в Америка има такива лечебни заведения, само че те не наподобяват по този начин, призна здравният министър при искане да разяснява двата трагични случая, при които и пред лечебното заведение. Самият той е поръчал случаите от Пловдив да бъдат разследвани от прокуратурата.

Проблемите в системата са, тъй като тя не е дореформирана. Към момента и персоналните лекари и лечебните заведения действат като търговски сдружения . Но не в този момент в миг на рецесия е моментът здравната система да се реформира, изясни Костадин Ангелов.

Трябва да създадем държавни лечебни заведения, многопрофилни и стратегически лечебни заведения. Сега виждаме на кои лечебни заведения можем да разчитаме , уточни той и настоя лечебните заведения да станат европейските и такива, каквито ги виждаме по филмите.
 Проф. Ангелов: Къде сбъркахме със
Проф. Ангелов: Къде сбъркахме със " зелените коридори "?

Ако няма доверие в страната, няма да стигнем до средата, ядосва се здравният министър

" Ако продължим с неразбирането на ограниченията, неспазването на ограниченията, толерирането на отзиви и проявлението им, че това е една неистина , че няма ковид, че ограниченията са измислени, с цел да пречат на хората, продължаваме да горим маски, и продължаваме да обясняваме по какъв начин са бяла мафия, ще загубим и тези хора ", безапелационен бе здравният министър. Той още веднъж прикани за схващане и взаимна съпричастност в обществото.

Отвътре нещата наподобяват ужасно и апелът ми е - подкрепяйте лекарите, настоя проф. Ангелов. В момента не можем да се лутаме от едната прекаленост в другата - би трябвало да градим силата на опазването на здравето там, където е слабото място, подчертава здравният министър.

Той предизвести, че лекуването с антибиотици ще докара до тежка устойчивост и след време хората ще умират от бактериални инфекции , които няма да могат да бъдат следени от лечебните заведения.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР