Здравният министър проф. Костадин Ангелов направи остър коментар на случай

...
Здравният министър проф. Костадин Ангелов направи остър коментар на случай
Коментари Харесай

Проф. Ангелов иска оставката на директора на Четвърта градска заради върнат пациент с COVID


Здравният министър проф. Костадин Ангелов направи изострен коментар на случай с пациент с ковид, който повече от 20 минути чака в кола за спешна помощ пред Четвърта градска болница, където отхвърлят да го одобряват. Репортаж по Българска национална телевизия за работата на Спешна помощ сподели цялата преживелица. Днес Ангелов направи коментар във Facebook и изрично съобщи, че болница, която връща пациенти с коронавирус или откаже да разкрие коронавирус поделение, към този момент няма да работи с НЗОК. Той, също така, разгласи, че се надява кметът на столицата Йорданка Фандъкова да изиска оставката на шефа на Четвърта градска болница.

В репортажа на Българска национална телевизия ясно се чува, че няколко пъти на лекаря на Спешна помощ му се изяснява, че няма по какъв начин да одобряват пациента, тъй като не носи на хартия документ за изработен тест. В същотовреме индивидът е с потвърден коронавирус и до тогава е бил на домашно лекуване, само че се влошил.

В последна сметка, не началникът на отделението, а дежурната лекарка, споделя, че без да пита ще одобри пациента, тъй като в никакъв случай не е прибирала човек в практиката си.

" Изгледах няколко пъти материала на Българска национална телевизия " Как минава едно дежурство по време на Covid-19 ". Министерството е споделило още при започване на пандемията " тест за коронавирусна зараза не може да е изискване за хоспитализация ". Правило! ", написа Ангелов във Facebook.

" Има шефове на лечебни заведения, които не престават да се вършат на неразбрали, няма писмена диря по какъв начин желаят от хората проби, което обезсмисля всякаква инспекция. В съответния случай даже приказваме за потвърден Covid-19. Други мениджъри настойчиво отхвърлят да откриват кревати, пазят си " чисти лечебни заведения ". Няма да стане! ", продължава яростно министърът.

" След 20-те секунди, които чух по Българска национална телевизия: Настоявам кметът Фандъкова да изиска оставката на шефа на Четвърта градска. Има или няма организация и каква е тя - виновен е мениджърът на ЛЗ “, безапелационен е проф. Ангелов.

" За отказващите да открият кревати - въвеждам в Народно събрание законов текст, на чието съображение такива лечебни заведения няма да работят с НЗОК. Ок, " чиста болница ", само че без обществено финансиране ", споделя още здравният министър.

Директор на Четвърта градска болница е доцент доктор Аркади Георгиев Иванов. Все още няма коментар от негова страна.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР