Здравният министър проф. д-р Костадин Ангелов изнесе последни актуални данни

...
Здравният министър проф. д-р Костадин Ангелов изнесе последни актуални данни
Коментари Харесай

Проф. Ангелов с подробности за следващите българи, които ще бъдат ваксинирани

Здравният министър проф. доктор Костадин Ангелов изнесе последни настоящи данни по отношение на процеса на имунизиране у нас по-рано през днешния ден, след доставката на втората пратка ваксини против COVID-19.
25 000 ваксини дойдоха през днешния ден на летището. Те ще бъдат ориентирани в 5 точки на страната. От София имунизациите ще бъдат превозени до други регионални градове с елементарни камиони, само че в специфични хладилни чанти. Ще се отговори на изискването да се поддържа ниската температура, която се изисква от производителя на имунизациите.
"Бройката на всички искащи за ваксина се усилва ", похвали се министърът.
Сега още веднъж ще бъдат имунизирани медици. После ще се пристъпи към другите рискови групи.
Масовата имунизация в страната се чака да стартира с доставката на втората ваксина. По думите на министър това ще стане февруари - март. Тогава главната група ще бъдат пенсионерите.
"Учителите и потребителите за обществени услуги са във втора фаза ", посочи министърът.
Междувременно стана ясно, че е било доказано за 4 нежелани лекарствани реакции след имунизацията. По думите му те са леки и умерени, завършили с възобновяване. Съобщава се за болежка и зашеметяване за към 15 минути. Друго недоволство е за леко повишение на температурата, само че единствено за ден.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР