Здравният инспекторат и медицинският одит влизат на проверка в Комисията

...
Здравният инспекторат и медицинският одит влизат на проверка в Комисията
Коментари Харесай

Проверка за забавено изпращане на тежко болен за трансплантация във Виена

Здравният инспекторат и медицинският одит влизат на инспекция в Комисията за лекуване в чужбина. Те ще търсят виновните, които са забавили изпращането на тежко болен за трансплантация на бял дроб във Виена и той не съумява да я дочака. Подробната инспекция беше предизвикана от отворено писмо на брачната половинка на болния, от което излиза наяве, че комисията за лекуване в чужбина голословно е бавила документите и е давала непотребни наставления.

Диагнозата прогърмяла като гръм от ясно небе. Белодробна фиброза - тежка, нелечима, извънредно нападателна. Единствено допустима е трансплантация на бял дроб в чужбина. Бързо разкрили болница.
Христина Хрисимова: Болницата Виена е единствена и тя трансплант ира на 100 % 5 български жители, които са живи и здрави към днешна дата.
Подават документите на Георги Хрисимов в комисията за лекуване в чужбина. И сякаш по неотложност, взели решение след 4 месеца.

Христина Хрисимова: На процедура прескочиха всевъзможни периоди, нарушиха личната си разпоредба, преповтаряха едни и същи инструкции, които не съблюдаваха месеци наред.
Накрая във Виена, се оказва че Георги към този момент е несъответствуващ за трансплантация.

Христина Хрисимова: Кортикостероидите заради дългия интервал, в който той ги приемаше заради обстоятелството че дълго време беше одобряван, действително унищожават всеки орган в човешкия организъм.
Въпреки общата инспекцията в комисията за лекуване в чужбина, със заповед от през днешния ден по случая на Георги Хрисимов се включват здравният инспекторат и одита. За в този момент обясненията звучат по този начин.

доктор Бойко Пенков - зам. министър на опазването на здравето: Те са се забавили по простата причина, че са уточнявали прецизните показания може ли да се направи белодробна трансплантация и тя ще даде ли ще има ли изгода за индивида.
От виенската болница удостоверили тежкото положение, в което е дошъл пациента и компликациите по трансплантацията. Но аргументите за мудността на администрацията не са ясни.

доктор Бойко Пенков: Това е детайл който желаеме да разберем, кой тъкмо не си е приключил работата от администрацията, с цел да може да си понесе следствията за това и се надявам, че министъра ще бъде праволинеен.
Заради отнетата вяра за живот, Христина води дело против здравното министерство.

Христина Хрисимова: Не получи дори и ден, в който да чака и да знае, че може да бъде трансплантиран, че има минимална опция да живее.
Тя желае казусът на брачна половинка ѝ да бъде запомнен. За да не се повтаря с никой различен.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР