Здравният департамент на щата Калифорния в САЩ оповестява свои данни

...
Здравният департамент на щата Калифорния в САЩ оповестява свои данни
Коментари Харесай

Не дръжте смартфона в джоба си

Здравният департамент на щата Калифорния в Съединени американски щати оповестява свои данни за това какъв брой рисково е въздействието на смарт телефоните върху тялото ни. Дори да не приказваме по телефона си, а единствено да го носим в джоба, провалите върху здравето в  дълготраен проект са факт.

За страдание, напредъкът в технологиите за продуктивността на телефоните никога не способства за понижаване на тези отрицателни резултати.

Смартфоните излъчват непрекъснати дози радиация, до момента в който изпращат сигнал или получават подобен от най-близките кафези на мобилните оператори. Докато са близо до коя да е част на тялото ни, даже да не ги употребяваме сега, телефоните трансформират радиационния декор към нас и оказват въздействие на здравословното ни положение.

Американските учени молят към предприемане на трайни превантивни ограничения. Те откриват, че в случай че не държим смарт телефона си в джоба на панталона, а в чанта или джоб на палто, въздействието му понижава, въпреки и да не изчезва.

Негативните последици понижават в допълнение, в случай че нощем не държим телефона под възглавницата или наоколо до леглото си.

Тенденцията децата да се снабдяват със личен телефон, който им е подръка на процедура целодненвно, се преглежда като доста рискова. Колко надалеч обаче се простират следствията още не може да се каже, тъй като мобилните телефони са в всеобща приложимост от относително скоро и още няма съответни данни за дълготрайния им резултат.

За момента данните сочат, че радиацията от мобилните телефони може да компрометира вярното развиване на мозъчните функционалности при подрастващите.

 

Все още няма консенсус за това какъв брой е безвредното време, което може да отделяме на телефона си на ден. Американските учени обаче дават няколко основни рекомендации, които сигурно ще редуцират следствията от нездравословния облъчващ резултат на смарт телефоните:

 

• Телефонът не трябва да се употребява за диалог тук-там, където покритието е лимитирано, а сигналът е слаб, тъй като тогава облъчващият резултат е най-силен;
• Трябва оптимално да се редуцира времето, в което употребяваме телефона за достъп до аудио или видео материали;
• Не бива да се предоверяваме на аксесоари, за които се твърди, че понижават облъчването. Ползвайки такива средства, ставаме по-спокойни, че не си вредим и сме склонни да употребяваме телефона за по-продължително време. В случаите, когато подобен аксесоар няма потвърдено протективно деяние, използването му единствено удължава времето, в което сме изложени на облъчване от телефона си;

 

Придържайки се към тези рекомендации, можем да сме сигурни, че в огромна степен ще се предпазим от облъчващия резултат на смарт телефоните, които, за положително или неприятно, стават все по-неотменна част от всекидневието ни.

Източник: Puls.bg

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР