Здравните власти във Видин установиха случай на болен от сифилис.

...
Здравните власти във Видин установиха случай на болен от сифилис.
Коментари Харесай

Засякоха болен от сифилис във Видин

Здравните управляващи във Видин откриха случай на болен от сифилис. Заразеният с рисковата болест човек се е прегледал предходната седмица в крайдунавския град откакто усетил неразположение и първите признаци към този момент били налице.

Припомняме, че сифилисът е зараза, която се предава по сексуален път и в предишното е била причина за епидемии. Много от деянията на заболяването имитират други болести, по тази причина сигурната диагноза се слага единствено след серологичен тест. Сифилисът протича във етапи, продължаващи години наред, и в случай че не бъдат взети ограничения в точния момент, оставя тежки провали върху болния. Сред признаците в последния стадий на заболяването са тежки рани, ослепяване, загуба на разум, парализа и даже гибел.

Сифилисът може да бъде сполучливо лекуван с антибиотици и по тази причина след откриването на пеницилина в средата на предишния век броят на заболелите внезапно спада. Въпреки това след настъпването на новото хилядолетие степента на болестта се е повишила. Това се изяснява с небезопасните полови практики измежду мъжете, които имат сексуален контакт с мъже, повишения промискуитет, проституцията и намаляващата приложимост на защитни средства.

В значително случаи сифилисът се съпровожда от ХИВ. Вчера по отношение на провеждането на следващия стадий на националната АНТИСПИН акция, РЗИ-Видин даде безвъзмездни и анонимни проучвания за ХИВ/СПИН на всеки искащ жител. По време на акцията бяха раздадени презервативи и здравно-образователни материали по тематиката, оповестява още " Булнюз ".

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР