Здравните власти във Франция обявиха, че броят на пациентите с

...
Здравните власти във Франция обявиха, че броят на пациентите с
Коментари Харесай

Френски лекари предупреждават, че натискът върху системата става непосилен

Здравните управляващи във Франция оповестиха, че броят на пациентите с COVID-19 в незабавните отделения е нараснал до близо 5000. Сега те са повече, в сравнение с при второто затваряне в средата на ноември. Лекарите в незабавните отделения в района на Париж излязоха в пресата с обезпокоително обръщение, че скоро здравната система ще бъде претрупана и те ще бъдат принудени да избират на кои пациенти да оказват помощ и на кои не.

Мрачното предизвестие, подписано от 41 лекари от парижкия район, е оповестено в " Журнал дьо Диманш ". Здравните експерти показват, че обстановката в незабавните отделения не е била по-тежка даже при терористичните набези на Ислямска страна в Париж през 2015.

Подписалите се упорстват за цялостно затваряне на страната на фона на отхвърли на президента Макрон да вкара такава мярка като предходната година. Според лекарите по-меките ограничавания, въведени този месец в столицата и някои други региони, няма да доведат до бързо преодоляване на пандемията и интензивните отделения ще се окажат претрупани.

" Повече от 50 на 100 от признатите в незабавните отделения са под 50 години Ще бъде извънредно мъчно да избираме сред хора под 50, които по формулировка са млади ", съобщи доктор Бенжамен Давидо - експерт по заразни заболявания.

В писмо до Монд друга група от 9 лекари предвиждат идно връщане на пациенти. Специалистите упрекват държавното управление в двуличие, тъй като без да го съобщи ясно ги принуждава да вземат решение кой да живее и кой - не.

Жак Дюранто - доктор: Без спомагателни ограничения на 22 април ще имаме 30 на 100 повече пациенти в интензивните отделения, в сравнение с при първата вълна. Това би трябвало да приказва за напъните пред които ще сме изправени.

Правителството разчита на имунизационната акция. Повече от 7,7 милиона души във Францияа към този момент са получили една доза. Тази седмица страната чака да получи близо 3 милиона спомагателни дози от препарата на " Пфайзер ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР