Здравните власти в Китай заявиха, че епидемията от COVID-19 в

...
Здравните власти в Китай заявиха, че епидемията от COVID-19 в
Коментари Харесай

Китай заяви, че в общи линии епидемията от COVID-19 в страната е приключила

Здравните управляващи в Китай обявиха, че епидемията от COVID-19 в страната е завършила в общи линии, само че не е завършила изцяло, защото са открити седем импортирани случая на високопреносимия вид XBB.1.5 от 8 януари.

Длъжностни лица, говорейки на новинарско събитие с присъединяване на няколко отдела, споделиха, че „ огромната решителна победа “ на Китай над COVID-19 е дала образец за многолюдните народи в предварителната защита и контрола.

Миналата седмица висшите водачи на Китай оповестиха „ решителна победа “ над COVID-19, като оповестиха най-ниската смъртност в света, макар че специалистите сложиха под подозрение данните, защото вирусът набъбна в цялата страна неотдавна, откакто значително беше държан на разстояние три години.

Страната ускори здравната си система в очакване на разпространяването на вируса в селските региони. Длъжностни лица споделиха на брифинга за пресата в четвъртък, че леглата за интензивни грижи са се нараснали до 404 000 от 198 000.

Здравни чиновници и специалисти също следиха подварианта XBB.1.5 на Omicron в продължение на месеци. На 4 януари данните демонстрираха, че в страната не е открит нов вид. Длъжностни лица споделиха в четвъртък, че един локален случай на разновидността е обвързван с импортиран случай на 3 февруари.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР