Здравните власти на САЩ предупреждават лекарите да бъдат нащрек за

...
Здравните власти на САЩ предупреждават лекарите да бъдат нащрек за
Коментари Харесай

Здравните власти предупреждават за възможни случаи на отравяне с олово при малки деца

Здравните управляващи на Съединени американски щати предизвестяват лекарите да бъдат нащрек за вероятни случаи в страната на отравяне на дребни деца с олово. Предупреждението бе отправено, откакто минимум 22 дребни деца в 14 щата са показали признаци на отравяне с олово. Смята се, че то се дължи на нечисти с олово опаковки с ябълково пюре и ябълков компот.

Засегнати са деца на възраст от 1 до 3 години, като най-малко при едно от тях равнището на олово в кръвта е осем пъти по-високо от равнището, което по принцип се възприема за пораждащо безпокойствие, оповестиха от Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите. 

Нивата на олово в кръвта на засегнатите деца варират от 4 до 29 микрограма на децилитър. Съобщените признаци включват главоболие, гадене, повръщане, диария, смяна в равнището на интензивност и анемия.

От продажби към този момент бяха изтеглени опаковки с ябълково пюре за деца от марката WanaBana и ябълково пюре с канела и ябълков компот с канела на марките Schnucks и Weis. Продуктите са били продавани в магазини и онлайн, написа Българска телеграфна агенция.

Излагането на високо наличие на олово може да докара до съществени нарушавания в ученето и държанието на децата.

Тежки метали като оловото могат да попаднат в питателните артикули от почвата, въздуха, водата или при промишлени процеси. 

Към 7 ноември е имало случаи на натравяне с олово при дребни деца в щатите Алабама, Арканзас, Луизиана, Мериленд, Мисури, Ню Мексико, Ню Йорк, Северна Каролина, Охайо, Пенсилвания, Южна Каролина, Тенеси, Тексас и Вашингтон.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР