Здравни работници излязоха днес на протести в цяла Франция с

...
Здравни работници излязоха днес на протести в цяла Франция с
Коментари Харесай

Здравни служители протестират в цяла Франция

Здравни служащи излязоха през днешния ден на митинги в цяла Франция с претенции за назначение на още медицински личен състав и по-добри заплати в държавните лечебни заведения, оповестява БТВ.

Протестът им бе проведен след години на понижаване на разноските за опазване на здравето, което остави здравната система неподготвена при появяването на пандемията от COVID-19.

Девет профсъюзни организации и работен колектива проведоха ден на митинг, включващ проява пред Министерството на здравеопазването в Париж и в десетки други градове, с цел да бъде привлечено вниманието на ръководещите към възходящите опасения за дефицит на личен състав.

Президентът Еманюел Макрон даде обещание преразглеждане на системата на публичните лечебни заведения и разпореди това да стане до 1 юли.

Миналата година държавното управление на Макрон предложи леко нарастване на заплатите на някои здравни служащи и утвърди пазаруването на нова здравна техника, само че медиците настояват, че проблемите са много по-сериозни от това.

Години на съкращения в разноските за бранша доведоха то това, че в миналото реномираната социална здравна система на Франция не разполагаше с задоволително личен състав и не бе задоволително готова, когато пандемията настъпи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР