Здравната система не може да се измъкне или да остане

...
Здравната система не може да се измъкне или да остане
Коментари Харесай

В мръсната вода на здравната система, някои ловят риба, убеден Ненков

Здравната система не може да се измъкне или да остане чиста като уединен остров от общия честен крах в обществото ни . Затова е някогашният здравен министър Мирослав Ненков не е нито изумен, нито счита, че, без да е призната поради документи и без да й е оказана незабавна помощ, от която се нуждае.

" Случилото се във Враца не е артикул, от който ще си създадем заключения, в противен случай - той ще е мотив. "

Въобще не е значимо от какво е умряла самата жена, изясни Ненков в студиото на Нова телевизия. Проблемът не е в заболяването, а в сбърканата организация , като той бе безапелационен, че даже и рецепционистката не е отговорна. Тя просто извършва едни инструкции на същия този шеф , който раздаваше санкции по малкия екран. Ако дамата е била призната, без да се записана, и е умряла, само че в реанимация, то най-вероятно върху същата тази рецепционистка би се стоварило ужасно нещо.

Мирослав Ненков изясни, че има опити за въвеждане на стандарти по сфери на лекуване и специалности , само че доста от тези стандарти се апелират от пациентски организации най-много и всякакви съдилища ги анулират. Лошият стандарт обаче е по-добре да го има, в сравнение с положението на липса на стандарт, уверен е Ненков. Иначе уверен е той - в хаоса и мръсната вода на здравната система се лови риба от една дребна група хора , а самата здравна система е яхната от " неголяма група кърлежи ". На доктрина може да се почисти, само че единствено на доктрина. Трябва огън и меч , съобщи Мирослав Ненков.

Той разяснява и публичните настройки към този момент две години в пандемията - Те не са се трансформирали, а в епидемията единствено изплува тежкото неведение и съмнение в обществото към науката и лекарите и... " всеки самичък си преценява " . Това е положението както на обществото, по този начин и на здравната системата. Ненков не може да проумее и е засегнат от настройката в обществото, в която се упрекват за всичко лекарите . В типичния си жанр той я дефинира като " Мама имаше 35 заболявания, само че докторите я изтърваха . "

Няма никаква отговорност към профилактиката, към грижата за личното здраве измежду самите настройки на хората. Така и с " пиещите белина ", за които от Министерство на здравеопазването излязоха със специфична позиция . Мирослав Ненков чака и един подобен, пил разредена белина, да пристигна на следващия ден в болничното заведение и " някой доктор ще го изпусне ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР