Здравната министърка проф. Асена Сербезова готви създаването на нов ковид

...
Здравната министърка проф. Асена Сербезова готви създаването на нов ковид
Коментари Харесай

Сербезова вкарва тест за Т-клетъчен имунитет за ковид в масово проучване

Здравната министърка проф. Асена Сербезова готви основаването на нов коронавирус съвет, който да се заеме с прословутото епидемиологично изследване в страната, което към този момент 2 години от началото на пандемията по този начин и не се случи. А за задачата ще бъде включен и тест за съществуването на Т-клетъчен имунитет за среща с коронавирус, стана ясно от изявлението й в границите на парламентарния надзор по запитване на депутата от Има Такъв Народ проф. Андрей Чорбанов.

Сербезова посочи, че евентуално това ще стане факт през февруари, само че бе предизвестена от имунолога, че може да се окаже ненужно, с намек, че светът излиза от пандемията.

Иначе здравният министър изясни за какво е спряла поръчките за учебните коронавирус проби, като акцентира, че одитът в самото министерство е установил висок риск от корупционни практики и изясни, че всички материали са били препратени към КПКОНПИ, поради което и комисията " Цацаров " се сезира и даде някогашния здравен началник Стойчо Кацаров на прокуратурата.

Новите състезания за тестванията, пуснати от Сербезова, били с редактирани параметри, с цел да се избегнат тези опасности.

Огромни задължения на държавните лечебни заведения обрисува още тя - над 800 милиона лв..
ТЕМА преди 46 минути 1021 преди 20 часа 4555 преди 20 часа 1157
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР