Здравната медиаторка Мевлян Камберова, която беше задържана с хероин на

...
Здравната медиаторка Мевлян Камберова, която беше задържана с хероин на
Коментари Харесай

Арестуваната с хероин здравна медиаторка Мевлян Камберова излезе от ареста

Здравната медиаторка Мевлян Камберова, която беше арестувана с хероин на Централна гара-Пловдив в средата на септември, излезе от ареста. 38-годишната жена е освободена с мярка за неотклонение „ домакински арест ”, научи TrafficNews. Решението е на Окръжен съд-Пловдив, като е доказано и от апелативните магистрати.
Прочетете още
Като съществени претекстове правосъдният състав е показал намалелия интензитет на заплахата обвинената да извърши друго закононарушение. Тези свои съображения съдът е подкрепил с събитието за чистото правосъдно минало, грижата за малолетните й деца, както и напредналата фаза на следствието. От момента на задържането Камберова прекара в ареста повече от 3 месеца.

Припомняме, че 38-годишната Мевлян Камберова беше арестувана дружно с 39-годишния Митко Манолов на Централна гара – Пловдив. От материалите по делото излиза наяве, че при осъществен обиск на дамата на 18 септември е намерено наркотичното вещество, а точно хероин с общо чисто тегло 397 грама. Към това деяние е престъпено след оперативна разработка, в хода на която е открито, че тя и  съучастникът ѝ Митко Манолов разпространяват хероин, с които се снабдявали от град София. От извършеното оперативно наблюдаване е открито, че данните по създаването се удостоверяват от пътуването на двамата до столицата на 17 септември и последвалото пътешестване към Пловдив и задържането им на Централна гара.

Припомняме, че от информация на медията ни стана ясно, че Мевлян Камберова  участва в описите като член на „ Националната мрежа за здравни посредници ”. Тя е изпълнявала длъжността здравен посредник към Община Пловдив. Нейния съизвършител Митко Манолов, който в действителност е дребен човек, също е посредник, само че Правен. Според осведомени те постоянно са били засичани двамата в присъединяване в разнообразни действия и събрания.  Последното такова, на което те са участвали дружно е било кръгла маса на тематика " Правна помощ на лицата, потърпевши от домашно принуждение, и съгласуваност на институциите при реализиране на отбраната им ". Дискусията бе проведена от Националното бюро за правна помощ и Адвокатска гилдия – Пловдив, a хазаин бе Община Пловдив. Самият Манолов беше разгласил фотоси от срещата в своя фейсбук профил, на които двамата задържани театралничат в заседателната зала на Общината. Именно там името му попада в гостите като - Правен посредник.

От Управителния съвет и Етичната комисия на Сдружение „ Национална мрежа на здравните посредници “ излязоха с позиция след ареста, че Мевлян Камберова е била уволнена дисциплинарно от поста си като член на „ Националната мрежа за здравни посредници ” през април 2021 година, а по тяхна информация е уволнена дисциплинарно от заеманата позиция на здравен посредник в община Пловдив през юни 2023 г.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР