Здравната каса да заплаща два пъти в годината по 30

...
Здравната каса да заплаща два пъти в годината по 30
Коментари Харесай

Д-р Иван Маджаров: Пациентите с инсулт ще могат да се лекуват 10 ...

Здравната каса да заплаща два пъти в годината по 30 дни за оказване на палиативни грижи за пациентите с онкологични болести, планува Анексът към Националния рамков контракт (НРД) 2023-2025 година Това сподели ръководителят на Българския лекарски съюз (БЛС) доктор Иван Маджаров преди началото на 76-ия събор на съсловната организация. Досега Касата е заплащала два пъти за 25 дни палиативните грижи.

 

Д-р Маджаров посочи, че сега става дума за анекс към Националния рамков контракт. „ Анексът към Националния рамков контракт по закон би трябвало да включва цени и размери. Използвахме случая да въведем някой нови политики през цени и размери и да запишем текстове, които бяха пропуснати при предходния рамков контракт, а точно текстовете, които касаят какво се случва с лечебните заведения, които не вкарат условията на закона за минимални хонорари за медицински експерти “, добави той.

„ Тази година от подписването на този анекс, в случай че получим мандат от събора, всички ще могат да разчитат на доста повече бройки следствия, на доста по-свободен режим при нужда от потребление на ЯМР при проучване “, разясни доктор Маджаров.

По думите му анексът ще бъде подписан сред 20 и 22 февруари.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР