Здравната агенция на ООН изрази съжаление относно липсата на достъп

...
Здравната агенция на ООН изрази съжаление относно липсата на достъп
Коментари Харесай

СЗО е изправена пред „почти непреодолими предизвикателства“ при доставката на помощ за Газа

Здравната организация на Организация на обединените нации изрази страдание по отношение на неналичието на достъп до Газа за доставка на по този начин нужната филантропична помощ на фона на интензивни бомбардировки в южната част на обсадената Палестина анклав.

„ Доставянето на помощ за Газа продължава да е изправено пред съвсем непреодолими провокации “, сподели генералният шеф на Световната здравна организация Тедрос Гебрейесус по време на конференция в сряда в Женева.

„ Разполагаме с доставките, екипите и проектите. Това, което нямаме, е достъп “, сподели той, наблягайки, че Организация на обединените нации и нейните сътрудници остават „ изцяло подготвени “ да дават помощ на палестинците от Газа.

Израелските управляващи неведнъж отхвърлиха да разрешат на екипите на Организация на обединените нации за помощ да доставят обезверено нужната филантропична помощ в Газа, като на процедура лишават лечебните заведения и жителите от животоспасяващи медицински консумативи.

„ Призоваваме Израел да утвърди претенции от СЗО и нейните сътрудници за доставка на филантропична помощ “, сподели Ге...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР