Здравко Иванов е роден на 22 декември 1980 г. в

...
Здравко Иванов е роден на 22 декември 1980 г. в
Коментари Харесай

Кметът на Девин Здравко Иванов: Искам администрацията да заработи в екип

Здравко Иванов е роден на 22 декември 1980 година в гр. Девин. Завършил е висше обучение в Пловдивския университет „ Паисий Хилендарски “, компетентност „ Право “ през 2003 година Работил е като юрист в РУГ - Смолян. За малко е бил дознател в Министерство на вътрешните работи. В интервал от към 3 година е помощник-нотариус по заменяне. От 2009 година до избирането му за кмет през октомври месец 2019 година е нотариус, отговарящ за територията на Районен съд – Девин (общините Девин, Доспат, Борино). Семеен, с две деца.
Г-н Иванов, кои ваши качества бяха оцени от съгражданите ви, с цел да спечелите още на първи тур изборите в Девин?
Според мен положителната връзка с хората, откровеността, откритостта, коректността в обслужването на жителите, може би са видели професионализъм в работата ми преди изборите като нотариус. Това евентуално са припознали в мен като опция на бившето към този момент управление, като една добра опция за ръководство на общината.
Най-важните ви предизборни задължения, които срещнаха утвърждение от хората?
Основно бистрота в административното ръководство, експедитивност, възстановяване на качеството на административната услуга, по-голяма обществена ангажираност към техните проблеми.
Минаха към този момент съвещанията за установяване на локалните налози и такси, променяте ли ги?
Намаляваме размера на налога върху транспортните средства. Такса боклук се резервира такава, каквато е била.
Общият организационен проект на общината, той на какъв стадий е?
На финала сме. Може би до края на годината ще завършваме процедурата по приемането му.
Каква смяна значи Общ устройствен план за вашите съграждани, с изключение на визия?
Означава сигурност, предвидимост на първо място, и планираност на териториите.
Кое в ръководството ще е изключително предизвикателство за вас като нов кмет?
Предизвикателството сега е да образувам добър екип в общинската администрация. Към сегашния миг имам назначени двама заместник-кметове. Имам нов началник на един от отделите. Предизвикателството е да накарам администрацията да работи в екип, тъй като идвайки в общината ме разочарова неналичието му. Усилията ми ще са да накараме администрацията да работи на правилото на екипност.
А на какви правила ще подчините ръководството си?
Коректност, откровеност, обществена ангажираност и професионализъм. Това ще са правилата, на които ще държа.
Най-важните инфраструктурни планове, които смятате да реализирате в близко бъдеще?
Встъпвайки в служба, аз заварих няколко стартирали плана от предходното управление, като централната градска част да вземем за пример. Надявам се да ги приключим качествено и в период. В самото начало успяхме да осигурим финансиране за възстановяване на инфраструктурата на три от селата и на една улица в града. Девин има доста да наваксва в инфраструктурно отношение, защото, с цел да утвърдим Девин като водеща туристическа дестинация, би трябвало да подобрим инфраструктурата - улици, озеленяване, вероятно да изградим един туристически център, какъвто липсва в града. Идеята е в него туристите да получават информация за другите туристически услуги, които се оферират в общината.
Преди малко споменахте, че към този момент имате двама заместник-кметове. Може ли да ги визиите?
Николай Юруков е инженер-лесовъд. Работил е в разнообразни структури на горското стопанство - в ДГС - Триград, в Държавно стопанство " Извора " - Девин, където беше до последно. Другият зам.-кмет е Диана Чаушева. Тя е основна здравна сестра в МБАЛ - Девин, също по този начин и лингвист. Новият шеф на отдел " ТСУ " е Димитър Кисьов. Той също като мен е роден и израснал в Девин. Има огромен професионален опит в ръководенето на планове. Той също като мен е избрал да работи и живее в града. Радвам се, че съумях да го привлека в екипа.
С Общинския съвет по какъв начин смятате да работите, или най-малко към този момент по какъв начин върви?
Смятам да работя намерено, да слагам проблемите на общината. По този метод, даже и тази част от общинските съветници, които не са от групата, с която участвахме в изборите, да поддържат положителните хрумвания, практики и планове в името на Девин. Надявам се предложенията ми да се утвърждават с болшинство. Разбира се, че ще има и разногласия в Общинския съвет, което не е неприятно. По този метод дружно ще изпълняваме целите и надлежно ще взимаме по-добри решения.
В какво положение заварвате общината - по-зле в сравнение с знаехте в задатък или противоположното?
Заварвам общината във типа, в който чаках. Действително имаме дефицит на средства - за детските градини, за общинската администрация, за заплати. Аз още като встъпих в служба желаех да ми създадат един отчет за отговорностите към октомври месец. Имаме към 2,5 млн. лева банков заем, който е изтеглен за покриване на остарели отговорности и една част за вложения. Имаме към 700 000 лв. просрочени отговорности. Надявам се да повишим локалните доходи, с цел да можем да покрием всички разноски на общината. Ще работим за това.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР