Здравко Димитров и кметът на район „Източен“ Иван Стоянов направиха

...
Здравко Димитров и кметът на район „Източен“ Иван Стоянов направиха
Коментари Харесай

Приключи строежът на новата детска градина на ул. Богомил

Здравко Димитров и кметът на регион „ Източен “ Иван Стоянов направиха инспекция на напредъка на новата детска градина на ул. „ Богомил “.



„ Изпълняваме поетия избирателен ангажимент за построяването на 12 детски градини и ясли, което значително ще реши казуса с дефицита тук-там. Сигурен съм, че новата детска градина ще сътвори оптимален комфорт на децата и техните родители в региона “, разяснява кметът Здравко Димитров.

В новата детска градина ще се обитават четири групи с по 26 деца. Изцяло са приключени строително-монтажните действия и е доставено част от оборудването. Районният кмет увери, че обектът ще бъде пуснат в употреба в планувания период.

Иван Стоянов срещна Здравко Димитров и със строителните действия по реновиране на парк „ Каменица “, където се работи интензивно. До момента там са инсталирани 20 нови пейки и следва слагането на още 32 в идващия стадий на реконструкцията на парка, който ще продължи да бъде привлекателно място за живеещите в квартала.



Преди това градоначалникът и кметът на регион „ Източен “ участваха на откриването на новоизградена електрическа подстанция „ Евмолпия “. Инвестицията е на EVN и е на стойност 11, 6 млн. лева Съоръжението се намира на ул. „ Богомил “ 95 и ще подсигурява икономическото развиване и сигурност на зареждане на Пловдив и района.

„ Поздравявам ви за тази самодейност, която ще донесе непоклатимост и сигурност за хората в региона. EVN сполучливо извършиха своя ангажимент обектът да бъде безусловно беззвучен, което беше едно от главните терзания на хората, които живеят в квартала “, съобщи по време на откриването Здравко Димитров.

Подстанция „ Евмолпия “ е оборудвана с съвременна технология, като ръководството се прави отдалечено посредством телемеханика. Съоръжението е напълно от закрит вид, изцяло обезопасено и с оптималната степен на сигурност.

Изграждането на подстанцията е единствено част от дълготрайните планове, които EVN България осъществя през последните години в Пловдив. Среда тях са и новият диспечерски център за ръководство на разпределителната мрежа, както и изграждащите се сега нови водогрейни котли в EVN топлофикация Пловдив за повишение чистотата на въздуха в града.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР