Здравейте, уважаема медия, искам да ви споделя за случка от

...
Здравейте, уважаема медия, искам да ви споделя за случка от
Коментари Харесай

Скандален сигнал: Полицай пише акт и отнема талона след телефонно обаждане!

Здравейте, уважаема медия, желая да ви споделя за преживелица от ранните часове на вчерашния ден. Майка ми, която е дълготраен водач и без нито едно ПТП или лишаване на контролни точки, е тръгнала към Пловдив от село Руен, община Куклен. Така четец на Plovdiv24.bg , стартира описа си. И продължава:

Между Руен и Куклен има един сектор, на който са ставали безчет ПТП-та поради непочистен път. Участъкът се споделя " Ветряк ". 

Температурите са били под нулата и пътната настилка е била замръзнала и неопесъчена. Всички поданици на село Руен караме с огромно внимание на този сектор, тъй като община Куклен в никакъв случай не взима навременни ограничения за неговата сигурност. Та майка ми, която е карала " Тойота Рав 4 " 4х4 със зимни гуми, е карала с по-малко от 20 км/ч, е изгубила ръководство, удря се в канара и стопира на сантиметри от дерето.

При което незабавно се обажда на полицията и община Куклен, които да дойдат на произшествието. На място се озоват двама служители на реда. Като единият от тях, очевидно по-млад, стартира да се заяжда с майка ми и повече от час написа протокол, след което слиза от колата и декларира " Ама, госпожо, то няма никакъв лед, вижте, всичко се е разтопило! ".

Нормално е да се разтопи. Но това не е най-интересното, получили са позвъняване от човек от община Куклен и незабавно й е формиран акт за шофиране за несъобразена скорост и санкция от 100 лв. и са й взели талона. По-възрастният служител на реда се е опитал да разубеди младия си сътрудник, само че очевидно индивидът, който се е обадил, е по-силен. Защото за следващ път община Куклен се пробва да избяга от отговорност. 

Та желая да попитам за какво плащаме винетки, налози, такси, откакто общините не се грижат за стопанисването на пътищата?!? Ами в случай че казусът беше с съдбовен край?!?

Защото постоянно си мълчим и властимащите си вършат каквото си изискат с нас, жителите на Република България. Ето в прилежаща Гърция земеделците ще затварят пътища с тракторите си поради високите цени!

А ние без виновност, вреди и уплах от случилото се получаваме честитка от 100 лева Защото, видиш ли, някой е звъннал по телефона. Жалка е цялата ни система! Надеждата е във вашата медия, която дава публичност!

П.С. А на този младия служител на реда, който би трябвало да следи за спазването на реда, му поисквам от сърце един ден да напише сходен акт на личната си майка, видиш ли и тя дамата без виновност отговорна, само че чичкото от телефона е по-висшестоящ!
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР