Здравейте приятели от Hera.bg! Искам да участвам в новия конкурс,

...
Здравейте приятели от Hera.bg! Искам да участвам в новия конкурс,
Коментари Харесай

Спаначени мъфини с готови кори

Здравейте другари от Hera.bg! Искам да вземам участие в новия конкурс, тъй като желая най- към този момент да споделя рецепта, която, считам, ще допадне на доста домакини. Сигурна съм, че всяка жена се е изправяла пред предизвикването, по какъв начин да трансформира вредата в плюс, както се споделя – от дефекта да постигнеш резултат. Това ми се случи на мен скоро и тъй като ми се намираше и свеж у дома взех решение, че мога да вземам участие и в състезанието, с изключение на на коригирам вредите.

А те бяха нанесени от моя мъж, който пратих до магазина за някои неща. Макар да поех риск, той надмина себе си – съвсем нищо от листата не беше изпълнено както би трябвало, а на всичкото от горната страна корите за баница, която щях да върша за вечеря, бяха същинска злополука – смачкани и натрошени.

Отказах се от баницата, само че се сетих за а в хладилника и взех решение въпреки всичко да скалъпвам и оползотворя корите. Пожънах доста огромен триумф, по тази причина споделям с вас, в случай че инцидентно ви се случи, да не се ядосвате.

Изобщо не мога да сготвям с пропорции, само че ще се опитам, както са условията, да ги дам.

Спаначени " мъфини " с подготвени кори
За към 10 мъфина:
около 250 гр сирене
3- 4 кори за баница
три яйца
около 400 гр
олио


Измиваме и нарязваме а.

Слагаме го в олиото и задушаваме, едвам омекне, не повече.

Изключваме котлона. Отстраняваме тигана и изсипваме натрошеното сирене.

Объркваме добре и оставяме изцяло да се охлади. Натрошаваме в допълнение корите и оставяме навън да изсъхнат и да станат чупливи.

Междувременно включваме фурната на 180 градуса.

Към сместа в тигана, изцяло охладена, изсипваме разбърканите яйца и объркваме всичко дружно. Добавяме и корите. Объркваме още веднъж.

Във форми за мъфини, моите са силиконови, само че може и в хартиени кошнички и или в намазнена тавичка за мъфини, изсипваме от сместа догоре. Няма набухвател и няма потребност, както при мъфините, да пълним 3/4 от формите, по тази причина – догоре.

Печем 30 мин, до момента в който не добият тен. Не е нужно доста, всичко е съвсем готово в тях. На моя „ провинен ” доста му се усладиха с кисело мляко, хапнахме ги за вечеря, само че мисля, че са идеалната съботна закуска.

Поздрави от мен и нека моето спаначено предястие ви хареса.

Пенка от Бяла Слатина

Благодарим на всички, които участваха. На 20 април 2014 година състезанието завърши.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР