Заявките на Има такъв народ бяха, че ще върнат мандата

...
Заявките на Има такъв народ бяха, че ще върнат мандата
Коментари Харесай

Никола Минчев: Има достатъчно време и за консултации, и за служебен кабинет, за да има избори 2 в 1

Заявките на " ИТН " бяха, че ще върнат мандата несбъднат. Така зам.-председателят на Народното събрание и депутат от " Продължаваме промяната - Демократична България " Никола Минчев разяснява новината за връчването на третата директория на Има Такъв Народ.

" Доколкото си припомням Тошко Йорданов сподели,че ще върнат мандата несбъднат и че би трябвало да се върви към избори 2 в 1. С оглед периодите допуска да го върнат незабавно. Конституцията им дава опция да го задържат, до момента в който парламентарната група откри министър председател. След номинация за министър-председател има едноседмична период да показа държавно управление. Ако се извърши цялата тази конституционна опция, сигурно би попречило на провеждането на двоен избор ", разясни пред NOVA Минчев.

Според него все е още не късно за това изборите да на 9 юни.

" Има задоволително дни хем да се проведат консултациите, хем да се предложи длъжностен министър председател и той да предложи министри, с цел да имаме служебно държавно управление до 9 април и да има избори 2 в 1. В конституцията написа срокът е до 2 месеца, тъй че даже на 10-и или 11-и да се случи това, отново е допустимо ", позволи Минчев.

По думите му не сме на прага на конституционна рецесия.

" Списъкът от министър председатели е относително необятен. Изключвам хипотезата всички да откажат да поемат тази отговорност в този миг. Който и да бъде определен, би трябвало да извършва конституционните си отговорности добросъвестно и да провежда почтени избори ", разяснява още депутатът от Политическа партия. 

На въпрос дали след изборите ще договарят с ГЕРБ-СДС, в случай че картината остане същата след изборите, Минчев отговори, че това не е  изключено.

" При всички случаи воденето на договаряния не значи, че ще се стигне до притискане на ръце ", разясни депутатът.

По думите му партньорството с Българска социалистическа партия е много по-сложно, в сравнение с беше преди 2 години и половина.

Той направи коментар и по отношение на комисията за Нотариуса. Минчев разясни, че комисията в Народното събрание ще продължи работата си.

" Има аргумент да продължим с чуване на равнище основен прокурор, а за какво не и някогашните основни прокурори. Казусите с Мартин Божанов и Пепи Еврото се развиват много години и обгръщат и мандатите на Сотир Цацаров и Иван Гешев ", изясни Минчев, който е ръководител на комисията.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР