Завръщането на Рафаел Надал се отлага. Матадора взе решение да

...
Завръщането на Рафаел Надал се отлага. Матадора взе решение да
Коментари Харесай

Надал се оттегли от Индиън Уелс: Не мога да лъжа себе си

Завръщането на Рафаел Надал се отсрочва. Матадора взе решение да се отдръпна от присъединяване си на Мастърс шампионата в Индиън Уелс.


Испанецът трябваше да премери сили с Милош Раонич в първия кръг на конкуренцията, а в този момент мястото му ще бъде заето " благополучен губещ ".

Преди броени дни Рафа и Карлос Алкарас спретнаха двучасово шоу в Лас Вегас, само че в този момент 37-годишният испанец изясни, че към момента не се усеща подготвен да играе на най-високото равнище.

" С огромна горест би трябвало да се отдръпва от този необикновен шампионат. Всички знаят какъв брой обичам да играя в Индиън Уелс. Това беше и една от аргументите да дойде доста рано, с цел да упражнявам и да се опитам да се приготвя по най-хубавия метод...Работих интензивно, само че смятам, че не съм подготвен да играя на най-високо равнище на толкоз значим шампионат. Решението не е елементарно, дори е мъчно, само че не мога да неистина себе си и хилядите почитатели. Всички ще ми липсвате и съм сигурен, че шампионатът ще има огромен триумф ", написа Надал в обществените мрежи.

Така единственият шампионат за Надал от началото на сезона си остава този в Бризбън, където записа две победи преди да загуби на четвъртфинал от Джордан Томпсън. В този мач той получи нова контузия, поради която се отдръпна от Aустрелиън Оупън.

Наскоро той сподели, че формата му в Индиън Уелс няма да е от голяма важност, като фокусът остава върху присъединяване му в сезона на клей. Надал не бе възнамерявал да играе в Маями, тъй че оттук нататък ще концентрира напъните си, с цел да може да бъде подготвен за шампионатите на алено, като вероятно първият, на който можем да се появи, е Мастърсът в Монте Карло, който започва на 7 април. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР