Завоят надясно в Италия ще увеличи проблемите на Европейския съюз,

...
Завоят надясно в Италия ще увеличи проблемите на Европейския съюз,
Коментари Харесай

Лондонска медия: Вотът в Италия ще увеличи проблемите на ЕС

Завоят надясно в Италия ще усили проблемите на Европейския съюз, написа английският в. "Гардиън ", отбелязвайки, че множеството италиански гласоподаватели са подкрепили популистки и десни партии, които се борят против върхушката и имат сериозно отношение към Брюксел.

Слабото показване на обичайните партии може да не е изненадващо, поради двете десетилетия на застоялост и имиграционната рецесия, само че фактът, че Движение "Пет звезди " стана най-голямата партия в страната, а антиимиграционната партия "Лигата " е най-голямата дясна мощ, повдига въпроси освен за способността на Италия да организира вътрешни промени, а и за желанието й да играе каквато и да е роля в плануваната по-тясна интеграция на Европейски Съюз и еврозоната. Недоволните гласоподаватели отхвърлиха пътя на икономическата рационализация и съдействие с еврозоната, следван от италианските държавни управления от финансовата и икономическа рецесия, с цел да поддържат партии, чиито великодушни предизборни обещания може да ги поведат към конфликт с европейските бюджетни ограничавания.

Това може да се окаже проблем за френския президент Еманюел Макрон Еманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 година в град Амиен. Той е... към профила, който се стреми да употребява опцията, предлагана от преизбирането на Ангела Меркел Ангела Меркел - немски политик, канцлер на Федерална Република Германия. Родена на 17 юли 1954 година... към профила за немски канцлер, с цел да тества концепциите си за известна степен на интеграция и взаимна поддръжка сред членовете на еврозоната в подмяна на по-стриктно икономическо управление. Германия и Франция може да решат да продължат курса си без поддръжката на Италия, или да решат, че новата конюнктура прави тези хрумвания неприложими.

Състоялото се в неделя гласоподаване също така припомня, че крайнодесни и крайнолеви популисти към момента насочат предизвикателство към водещите десноцентристки и левоцентристки европейски партии. На фона на загубата на позиции от центристките партии и сложното основаване на ръководеща коалиция в Германия, италианските избори демонстрират, че в случай че водещите партии не съумеят да си върнат поддръжката на гласоподавателите, отговаряйки на терзанията им за имиграцията, идентичността, икономическото неравноправие, безработицата и изгубилите връзка с хората елити, взаимният европейски план ще среща от ден на ден усложнения.

След изборите италианските популистки партии попаднаха в политическо мочурище, отбелязва в. "Ню Йорк таймс ". Сложен закон, признат предходната година - ориентиран против Движението "Пет звезди " - затруднява която и да е партия да завоюва изборите. Сега, в характерен италиански жанр, следва безпорядък - нито една партия или коалиция няма задоволителна парламентарна поддръжка за съставяне на държавно управление. Предстоят комплицирани договаряния, които да дефинират кой ще ръководи. Това значи, че нещата вървят съгласно проекта, акцентира вестникът. На континент, разкъсван не веднъж от пагубни войни, доста страни са основали защитни механизми против политическите екстремисти.

Въпросът, пред който са изправени Италия и цяла Европа, е какъв брой дълго ще издържи тази отбрана. Но италианските гласоподаватели, както и тези в други европейски страни, демонстрираха ясно, че им е дотегнало от политически партии и техни водачи, основали страна с муден стопански напредък, липса на благоприятни условия за младежите и възходящ държавен дълг. Затваряйки пътя към властта за Движение "Пет звезди ", върхушката рискува да ускори гнева на поддръжниците му и да му помогне да събере сили. А заплахата от дългите политически договаряния, които наподобява чакат Италия, е в продължаването на изискванията, които помогнаха за съживяването на популизма в Европа.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР