Заводската активност в Китай е нараснала с по-бавни темпове през

...
Заводската активност в Китай е нараснала с по-бавни темпове през
Коментари Харесай

Втората по големина икономика в света тръгна надолу

Заводската интензивност в Китай е повишена с по-бавни темпове през юли поради по-високите разноски за първични материали, поддръжката на оборудването и рисковите метеорологични условия. Всичко това ускорява опасенията от закъснение на втората по величина стопанска система в света, съобщи Ройтерс, като цитира основно изследване.

Официалният показател на мениджърите по доставките (Пи Ем Ай - PMI) за бранша на индустрията се е намалил до 50,4 пункта този месец по отношение на 50,9 пункта през юни, сочат днешните данни от китайското Национално статистическо бюро. Резултатът въпреки всичко продължава да сочи напредък, оповестява Българска телеграфна агенция.

Анализаторите чакаха индикаторът да спадне по-слабо - до 50,8 пункта.

Икономиката на Китай значително се възвърне от последствията от пандемията, само че производителите се борят с нови провокации, идващи по-високите цени на суровините, възходящите логистични разноски и световните усложнения във веригата на доставки.

Страната също така поставя старания да ограничи възможна нова зараза от по-заразния вид Делта на ковид, който се появи в източния град Нанцзин. Подходът на нулева приемливост, общопризнат от китайското държавно управление, може да съставлява обилни опасности за икономическото възобновяване, отбелязва Ройтерс.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР