Заводът на германския автомобилен гигант BMW в САЩ търси нови

...
Заводът на германския автомобилен гигант BMW в САЩ търси нови
Коментари Харесай

BMW търси работници сред бившите американски военни

Заводът на немския авто колос BMW в Съединени американски щати търси нови чиновници в редиците на някогашните военни , написа вестник „ Франкфуртер Алгемайне Зонтагсцайтунг “.

„ Отслужили моряци от Военноморските сили са доста подобаващи претенденти за прекосяване на професионално образование у нас “, съобщи представител на BMW пред изданието. Според него в Съединени американски щати е „ съвсем невероятно “ да се намерят положителни механици.



Много моряци и сержанти от американския ВМW се уволняват още преди да навършат 30 години. Те получават поддръжка от армията, която им дава опция да преминат образование, с цел да получат специалност. През 2018 година BMW стана формален сътрудник на американския флот в програмата за образование на някогашни военни. Компанията възнамерява да разшири този план.

Отслужилите моряци ще се образоват да работят с електроника, монтаж на шини и други



Автомобилният цех на BMW в Спартанберг, щата Южна Каролина, беше открит през 1994 година В момента е най-големият цех на немския авто тръст в света. Тук се създават джипове от Х-серията.

Концернът е вложил в завода в Спартанберг общо 9 милиарда $, индустриалните му мощности порастват. В завода работят над 36 хиляди души. Според данните на BMW през 2017 година концернът е експортирал от Съединени американски щати 272 хиляди коли и е внесъл в тази страна 248 хиляди.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР