Зависимостта между ГЕРБ и ДПС е ноторен факт. Заради тази

...
Зависимостта между ГЕРБ и ДПС е ноторен факт. Заради тази
Коментари Харесай

Лютви Местан: Вместо да разгради Сараите, Борисов стана част от тях

„ Зависимостта сред ГЕРБ и Движение за права и свободи е ноторен факт. Заради тази взаимозависимост на Бойко Борисов, в последно време виждаме ускорена ерозия в доверие на премиера. Вместо да разгради Сараите, Борисов стана част от Сараите и това е най-голямата му неточност “. Това сподели пред, водач на ДОСТ.
Той насочи вниманието към % обществен запас, изразходен по линия на публичните поръчки, който е минал през компании на Сараите. „ Вероятно за 10 години ръководство Борисов е дал опция на компании на Движение за права и свободи да оперират със стотици милиони левове обществен запас. Друг политически жест от премиера Борисов – след основаването на ДОСТ и по време на втория му мандат, той разпределяше публичен остатък. На няколко пъти даде на Движение за права и свободи общините съществени суми от порядъка на 17 млн. лв. един път, различен път - 20 млн. лв.. Не споделям, че това е нелегално. В Кърджали има седем общини, шест от които тогава се управляваха от кметове от Движение за права и свободи, а Джебел се управляваше от кмет на ДОСТ. От седемте общини Борисов подцени само Джебел. Това е недодялан просташки и неправдив политически жест от страна на Борисов към Сараите “. 
 Върнато е делото за злополуката с присъединяване на Лютви Местан Върнато е делото за злополуката с присъединяване на Лютви Местан
Окръжният съд в Кърджали върна за в допълнение следствие делото за злополуката с присъединяване на водача на ДОСТ Лютви Местан, при която...
В предаването „ 12+3 “ Местан добави: „ Сараите се оказват незаобиколим фактор поради монопола върху цялостен един етнос, възложен на Доган, още при зародиша на Движение за права и свободи. Първият коренен опит за разбиването на този монопол беше изработен от ДОСТ. Борисов има под паника боязън от етнически спор и по този начин оправдава политическите си жестове към Доган и Сараите “.
е безапелационен, че „ всичко в Движение за права и свободи се управлява от бащицата Доган “: „ Кои ще се наредят до него, не е най-важният въпрос. В бизнес крилото на Движение за права и свободи с най-силно въздействие е Делян Пеевски, само че той не е единственият. Там има и други играчи – тези, които монополизираха всички публични поръчки в област Кърджали, компания „ Волф “, която завоюва чистотата на града. Има хиляди образци, стига да има действително предпочитание проверяващата публицистика да види очевадните истини “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР