Заведенията в комплекса на турския парламент няма да предлагат продукти

...
Заведенията в комплекса на турския парламент няма да предлагат продукти
Коментари Харесай

Турският парламент обяви бойкот на продуктите на компании, подкрепящи Израел

Заведенията в комплекса на турския парламент няма да оферират артикули от компании, подкрепящи Израел, заяви турският в. " Сьозджу ".

Указанията за протеста бяха дадени от ръководителя на Меджлиса Нуман Куртулмуш.

В изказване, публикувано от председателството на Великото национално заседание на Турция, се показва, че Народното събрание е решил да поддържа " обществената сензитивност за

бойкотиране на продуктите и стоките на компании, които намерено декларират поддръжката си за военните закононарушения на Израел,

който избива почтени хора в Газа ". Както още се отбелязва, по разпореждане на ръководителя на Народното събрание Куртулмуш продуктите на такива компании няма да се продават в заведенията за хранене, кафенетата и чайните на територията на Народното събрание.

Така, продуктите на Кока-Кола (Coca Cola) и Нестле (Nestle) ще отпаднат от менюто на заведенията в комплекса на турския парламент

поради хипотетичната им поддръжка за Израел, показва Ройтерс. Двете компании не са дали отговор незабавно на питане на организацията за коментар.

В изказването на ръководителя на Меджлиса не се прецизира кои тъкмо компании ще бъдат бойкотирани. Източник от Народното събрание е декларирал пред Ройтерс, че напитките на Кока-Кола и разтворимото кафе на Нестле са единствените марки, които са отстранени от менюто.

" Кабинетът на ръководителя на Народното събрание не остана апатичен към публичното неодобрение и реши да отстрани продуктите на тези компании от менюто на кафенетата и заведенията за хранене в Народното събрание ", уточни източникът.

Двете компании бяха упоменати в изявления в обществените медии от турски деятели, които приканват за протест на израелски артикули и западни компании, подкрепящи Израел.

Правителството на Турция остро подлага на критика израелските бомбардировки на Газа и поддръжката на Запада за Израел. 

От няколко седмици в ислямските страни е разгласен протест на редица компании, изразили поддръжка за Израел. В обществените мрежи са оповестени стотици фотоси от празни заведения като „ Старбъкс “ и „ Макдоналдс “. Според някои източници загубите на корпорациите към този момент са надхвърлили 100 милиарда $.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР