Заведенията от днес могат да приемат клиенти и вътре, а

...
Заведенията от днес могат да приемат клиенти и вътре, а
Коментари Харесай

Заведенията закъсаха за персонал, дават мило и драго за серв...

Заведенията от през днешния ден могат да одобряват клиенти и вътре, а освен в градините и на терасите. Разхлабването обаче усилва потребността от личен състав, което сега е най-големият проблем за притежателите на заведения за хранене и кафенета. " Ситуацията със чиновниците е извънредно комплицирана – няма такива ", сигнализира ръководителят на Българската асоциация на заведенията (БАЗ) Ричард Алибегов.

„ Масово текат разгласи, само че няма искащи. Хората се изплашиха и взеха решение да се преориентират поради тази неустановеност – отваряне, затваряне. Мисля, че в този момент, като минат няколко месеца в работа, ще се поуспокоят нещата още веднъж, само че за момента е много сложно”, сподели той пред " Фокус ".

Собствениците на заведения обаче са удовлетворени, че могат да предложат и маси на закрито.

„ Всички са доста щастливи, че от през днешния ден отваряме и вътрешните площи и по този начин към този момент ще можем да употребяваме по-пълноценно бизнеса. Много е значимо и това, че на 29 април отварят нощните заведения. Това ще смъкна рестриктивните мерки от вечерния час от заведенията за хранене и най-много – ще се върнем към съвсем остарелия метод на живот”, сподели още Алибегов.

Според него, хората имат вяра, че в заведенията се съблюдават прецизно всички противоепидемични ограничения и не се тормозят да ги посещават.

„ Мисля, че ще има искащи – хората го чакат. Много от тях са преболедували, а други са имунизирани към този момент. Дискотеките и клубовете се посещават най-вече от младежи. В последна сметка всичко е по избор, някой в случай че го е боязън, не е нужно да върви там”, сподели още Алибегов.

По думите му заведенията се посещават главно от хора, преболедували ковид, от такива, които са имунизирани, или от тези, които не ги е боязън.

Относно прогнозата за идния летен сезон ръководителят на БАЗ изрази мнение, че и тази година чака по Южното Черноморие да има най-силен сезон.

Алибегов уточни, че не е ясно нощните заведения с какъв запас и какъв брой хора ще отворят, като посочи, че ще има повече изясненост, като се наблюдава този месец.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР