Заведенията на плаж Слънчев бряг - юг изцяло попадат в

...
Заведенията на плаж Слънчев бряг - юг изцяло попадат в
Коментари Харесай

Ангелкова: Заведенията в „Слънчев бряг“ са изрядни

Заведенията на плаж " Слънчев бряг - юг " напълно попадат в утвърдените от мен схеми. Така министърът на туризма Николина Ангелкова разяснява в ефира на Нова проблема със заведенията, които вицепремиерът Валери Симеонов желае да затвори.

" Направихме инспекция на всички летни плажове ", похвали се Ангелкова. Тя е безапелационна, че заведенията на плаж " Слънчев бряг - юг ", покриват условията за преместваеми обекти.

Необходимо е общи % на заетата част да не надвишава 2%. Това което може да установяваме на този стадий е, че всичко е в нормата, означи Ангелкова.

Миналата година още веднъж бяха тестван всички планове на тези заведения. Конструкциите с които са направени оборудванията не съставляват заплаха. Това съобщи Николина Ангелкова в компетенциите си на министър на туризма. " Аз разясня това, което има при нас като обстоятелства и условия ", посочи тя и добави, че тя не е органът, който би трябвало да установи дали заведенията би трябвало да бъдат отстранени.

" Контролът дали да бъдат отстранени е в ръцете на общинската власт ", подчертава Ангелкова.

Туристическият министър изясни, че поради огромната си посещаемост това са едни от най-проверяваните плажове.

Относно закона за шума, предлаган от Валери Симеонов, Николина Ангелкова разяснява, че е извънредно значимо да се съблюдават законите в страната. Проверки ще има и този сезон, само че те не би трябвало да нарушават спокойствието на туристите, увери Ангелкова.

Тя желае да бъде признат закон за националните курорти. " Това, което ние работим - специфичен статут на националните курорти. Няма по какъв начин да сложим цялото Черноморие под обща знаменател ", безапелационна е министърът на туризма. Тя желае да се обособят специфични зони като празненство зони, фамилни зони и така нататък /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР