Завършването на двата стадиона е изключително важно, като това бе

...
Завършването на двата стадиона е изключително важно, като това бе
Коментари Харесай

Тотев: Пловдив ще има два изцяло готови стадиона, това бе ангажимент на ГЕРБ

Завършването на двата стадиона е извънредно значимо, като това бе ангажимент на ГЕРБ, който ще осъществим. Това съобщи депутатът Иван Тотев на конференция откакто през вчерашния ден бе обявено, че парите от пробива под Водната палата ще бъдат пренасочени към стадион „ Христо Ботев”.

По думите на Тотев козираката на стадиона е изключителна значимост, тъй като върху нея се построява и самото осветяване и не може да се остави стадиона без нея. Средствата ще бъдат към 10 млн. лв.. Толкова ще се търсят и за стадион „ Локомотив” за централната естрада и отвесната планировка.

„ Това бе ангажимент на ГЕРБ, като ние ще го осъществим, с цел да имаме до 2023 година два приключени игрища и да завърши тази сага. След това към този момент може да се обърнем към други спортни планове като плувния басейн и стадион „ Марица” например”, съобщи Тотев.

Тепърва ще се прецизира и по какъв начин ще бъдат пренасочени парите от Водната палата към стадионите и дали е допустимо това да се случи през Фонда на фондовете. Може да се случи и тройно разбъркване – парите от фонда да бъдат пренасочени към други планове, а от самите да отидат към стадионите.

По думите на депутата планът за Водната палата не е подобаващ, защото нещата доста са се забавили от гласуването на заема до процедурите. Той сподели, че не е оправдано за града през 2023 година да бъде разкопан бул. „ Христо Ботев” поради пробива под гарата, както и затворен Панаирния мост. Още повече, че това е изборна година.

Община Пловдив пък можела да започва други значими планове като новия мост над Марица или продължението на бул. „ Северен”.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР