Завършване на магистрала Хемус“, реализиране на Черно море“ и нов

...
Завършване на магистрала Хемус“, реализиране на Черно море“ и нов
Коментари Харесай

Борисов във Варна: Когато се върнем на власт, „Хемус“ отново ще е приритет

Завършване на автомагистрала „ Хемус “, осъществяване на „ Черно море “ и нов стадион – това пое като ангажимент пред варненци водачът на ГЕРб Бойко Борисов. Според него инвестицията в стадион ще е от порядъка на 40 млн. „ Ще натиснем да създадем Варна да има стадион, какъвто има Пловдив. Ще го създадем “, увери той. „ “Хемус “, когато действително се върнем да управляваме още веднъж ще е приоритет. Това е нужно. И Търново-Русе. България без тях не може. Трябва да свържем юга и севера. Дуранкулак, Варна Бургас – тази връзка би трябвало да се направи, тоест автомагистрала „ Черно море “. Този път в този момент да остане крайбрежен туристически. Да има и пренос за тировете. Все някой ден ще има и трети мост на Дунав, не знам по кое време ще е “, изясни той пред хиляди симпатизанти на партията.

„ Ние строяхме и по мрачно, и по ярко. Сега до Варна щеше да има автомагистрала, „ Хемус “ щеше да е подготвена. Като ни изтече мандатът и си тръгвахме, оставихме 1,35 милиарда да ви я достроят. Сега питате ще се построи ли. Не – похарчиха парите. 1,2 милиарда оставихме за ВиК. Няма ги. Дефлацията е над 5 милиарда, в този момент взимаме още 5. Каква Хемус? “, ядосан бе той от пропилените благоприятни условия за развиване след ръководството на ГЕРБ.

Борисов сложи и задача на локалните – да облагородят региона на бившето пристанище. „ Преместихме го, там би трябвало да има конгресен център. Хвани локалните строители, имат инженери, архитекти, изработете варненски план по какъв начин тази, най-красива част към морето, да се развие – заведения за хранене, яхти, място за отдих. Обединете се, направете нещо положително за Варна. Не се карайте “, обърна се той към претендента за кмет от ГЕРБ.

И във Варна водачът на ГЕРБ Бойко Борисов сложи пред съпартийците си ясна задача – изборна победа. Той е в града, с цел да поддържа за нов мандат сегашния кмет на регионалния град Иван Портних.

Борисов напомни, че по времето на ръководството му във Варна са идвали канцлери, министър председател, президенти, ръководители на Екологичен потенциал, Европейска комисия – „ не можеше да ги преброите “.

„ Стегнете се, изберете мощна локална власт, с цел да си отстоите ползите. Варна сме я създали не поради Портних, а за хората от града и региона, за всички, които живеят тук “, прикани варненци Борисов.

Лидерът на ГЕРБ се ядоса, че като минал Рижкия проход видял ями, колкото не е виждал години обратно. „ Не е пипано. От Шумен автомагистралата, дясната лента, 3 година не е поддържана. Близо 3 г бе съзнателно арестувано развиването на страната. Това е реалност, както и да си кривите душите. Едно непостроено от нас ми покажете – катедрала, игрища, зали… “, съобщи Борисов. И акцентира, че тези дни край Драгоман видял нечистотия до шия и пътеки за мигранти. „ Магистралите – потънали в нечистотия, а единствено за предходната зима, която бе като днешния октомври – над половин милиарда са изхарчени за зимно разчистване. Нямаше зима. Мълчание, не е почтено – не им вършите услуга. Шамарите извън вървят. Виждат ни че като нация не се развиваме “, изясни Борисов. Той се ядоса и на концепцията за закон „ за донос да ти дават пари “. „ Издаваш съседа и ти дават пари. Връщаме Държавна сигурност, доносниците, публично. Ако го бяхме предложили, какво щеше да се приказва, писък щеше да има “, ядосан бе той.

Лидерът на ГЕРБ иронизира и думите на премиера акад. Николай Денков, че ще строим нуклеарна централа на мрачно. „ Правим я да ви е ярко. Строим най-голямата копания в света за нуклеарна енергетика. Добре направи планова компания държавното управление “, оцени той по-ранните решения на кабинета.

Повече от всеки път имаме потребност управнически постове да се държат от способени хора, напомни евродепутатът Емил Радев.

Депутатът и някогашен министър Краен Кралев се възмути от изказването на финансовия министър Асен Василев и „ шофьорчето, което се назовава състезателен министър “. „ Правителствата на Борисов направиха вложения над 500 млн. без да желаят ангажимент от спортни клубове и общини. Те са подготвили 10 млн., а желаят и 50 % от вас. Откъде клуб по гимнастика ще вземе 200 млн.? Това е популизъм, да не дадат и един лев. Няма да забият и един гвоздей. ГЕРБ няма опция! “, безапелационен бе той.

Според зам. -председателят на ГЕРБ Даниел Митов уточни, че на локална почва не се постанова да се прави сглобка. „ Необходимо е мощно посланичество и на Иван, и на листата и на районните кметове. Това ще значи обезпечено качество на услугите – ясли, градини, паркови пространства, инфраструктура. Не одобрявам опитите, а съперниците ни се стремят да стартират с опити, а Иван е поръчител за последователност в ръководството, и за резултати “, уточни депутатът.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР