Завърши стажантската програма на АЕЦ „Козлодуй” за 2020 г. За

...
Завърши стажантската програма на АЕЦ „Козлодуй” за 2020 г. За
Коментари Харесай

Стажанската програма на АЕЦ „Козлодуй” за 2020 г. подкрепи бъдещите енергетици

Завърши стажантската стратегия на АЕЦ „ Козлодуй” за 2020 година За присъединяване в нея след асортимент по редица критерии бяха класирани 22 студенти, девет от които – стипендианти на централата. Те се образоват по специалности, използвани в нуклеарната енергетика, в разнообразни висши образователни заведения: Софийски университет „ Св. Климент Охридски”; Технически университет – София; Технически университет – София, филиал Сливен; Русенски университет „ Ангел Кънчев”; Химикотехнологичен и металургичен университет – София; Пловдивски университет „ Паисий Хилендарски”; Национален боен университет „ Васил Левски”.
Младежите бяха разпределени в структурни подразделения най-вече на дирекция „ Производство” за интервал от един или два месеца по техен избор. Стажът ги сложи в действителна трудова среда, паралелно с опитните нуклеарни експерти, където се срещнаха с използването на теоретичните познания в индустриалния развой. Под наставничеството на ръководителите на съответните звена стажантите създадоха лични планове по съответни тематики, свързани със характерните действия в АЕЦ.
През годините програмата на атомната централа за платени летни стажове се радва на все по-голям интерес от страна на стимулирани да се развиват студенти. Те получават късмет да надградят наученото в университета с усвоени в практиката нови умения и пълномощия и да създадат осведомен избор за бъдещата си професионална реализация. С самодейностите, ориентирани към подкрепяне на образованието и кариерното насочване, АЕЦ удостоверява своя ангажимент да поддържа младежите и да обезпечава идващите генерации нуклеарни специалисти за интервала на дълготрайната употреба на атомната централа.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР