Завърши срокът за подаване на отчети към Сметната палата от

...
Завърши срокът за подаване на отчети към Сметната палата от
Коментари Харесай

Колко пари са взели като дарения участниците в местния вот?

Завърши срокът за подаване на доклади към Сметната палата от страна на участниците в миналите локални избори, като главната наклонност е, че намаляват случаите на неподаване на доклад спрямо предходния месен избор. Това регистрира пред Българска национална телевизия ръководителят на Сметната палата Димитър Главчев, който бе и ръководител на 44-ото Народно заседание от ГЕРБ.

" В съпоставяне с предходните локални избори има понижение на случаи на неподадени отчети - тогава са били 30, в този момент са 8. Това е понижение в пъти, като желая да отбележа, че се постарахме да проведем и добра разяснителна акция. Целта е не да пишем актове за нарушавания, а да осигурим бистрота и гласност ", съобщи Главчев.

Общо са били подадени 634 доклада на участници в изборите, а измежду 8-те неподали няма огромни политически играчи - 6 са били инициативни комитети, а 2 - локални обединения.

Увеличава се и размерът на даренията спрямо предходния локален избор - общия размер на направените парични дарения е 2 304 770 лв., обща стойност на направените непарични дарения е 43 965. От друга страна предоставените средства от самите претенденти и членовете на инициативните комитети са сумата 2 088 632 лв. и общата стойност на стойност на предоставените непарични средства е 486 102, даде съответни числа Главчев.

Още е рано е за заключения, уточни шефът на Сметната палата, тъй като сега следва одит на всички, които са дарили средства над 1000 лв., като този одит продължава 6 месеца.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР