Завърши ремонтът на моста над река Джерман при 62-ри км

...
Завърши ремонтът на моста над река Джерман при 62-ри км
Коментари Харесай

С месец по-рано завърши ремонтът на повредения от пожар мост на АМ Струма

Завърши ремонтът на моста над река Джерман при 62-ри км на Автомагистрала " Струма ", оповестяват от Агенция " Пътна инфраструктура ".

Около 15.00 часа през днешния ден ще бъде възобновено придвижването за всички транспортни средства в сектора.

Ремонтно-възстановителните действия приключват близо месец по-рано от плануваното, за да се обезпечи естественото прекосяване на коли преди откриването на ски сезона в Банско и идните коледни празници.
 Пускат предварително придвижването по Автомагистрала
Пускат предварително придвижването по Автомагистрала " Струма " при Дупница

От фирмата-изпълнител дават обещание до началото на декември ремонтът да е завършен

Неотложният ремонт стартира незабавно откакто беше утвърден направеният план за реорганизация на оборудването . Възстановени са засегнатите от пожара 17 колони, 2 ригела и 3 крайни греди. За да се укрепи структурата на оборудването, е отхвърлен до крепко компрометираният от високата температура бетон на засегнатите стълбове и е положен пръскан бетон. Изградени са нови бетонови кожуси на потърпевшите детайли. Ремонтирани са отводнителите и засегнатите лагери, сменена е дилатационната фуга на моста. Възстановени са тротоарни блокове. Строително-монтажните работи, изпълнени от " ГБС- Инфраструктурно строителство " АД, са на стойност близо 1,8 млн. лева с Данък добавена стойност. Строителният контрол е изпълнен от " Пътинвест инженеринг " АД. Стойността на техния контракт е 60 000 лева с Данък добавена стойност.

Припомняме, на 13 август пожар повреди структурата на моста и двете платна в посока Кулата бяха затворени. Ремонтът стартира в края на октомври.
 Укрепиха 13 от развалените колони от пожара на моста край Дупница
Укрепиха 13 от развалените колони от пожара на моста край Дупница

Остава да бъде приключена още една

Ден по-късно Пътната организация внесе сигнал в Районна прокуратура - Дупница против притежателя на пламналия завод за преправка и изкупуване на вторични първични материали, чийто складирани боклуци провокираха пожара. След това от АПИ оповестиха, че ще ревизират и други сметища под мостове поради пожара край Дупница.

На 19 август стана ясно, че с две обвинявания и гаранция от 5000 лева се е сдобил притежателят на пункта за вторични първични материали, който изгоря под виадукта на автомагистрала " Струма.

На 23 септември стартира ремонт на моста на " Струма ". Тогава стана ясно, че ремонтът ще продължи до Коледа и ще коства 1.86 милиона лв..
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР