Завърши изследването за коронавирус на полицейските служители. Тествани са 1016

...
Завърши изследването за коронавирус на полицейските служители. Тествани са 1016
Коментари Харесай

Само двама полицаи са заразени с COVID-19 показа масовото тестване в МВР

Завърши проучването за ковид на полицейските чиновници. Тествани са 1016 души, като позитивни проби са открити единствено при двама души. При седем души са открити антитела, което значи, че са изкарали вируса, само че най-вероятно леко и без признаци.

Същите резултати е посочило и проучване на огромна група военни. Над 1100 военни без признаци са изследвани - резултатът е по-малко от 0,7% са имали среща с вируса.

„ Предстои проучване на моряците от наш транспортен съд, завръщащ се от обучение в Румъния. На него плават 146 моряци, които ще се изследват скринингово. Нямаме данни за недоволства, само че ще ги включим в това изследване “, изясни ген.  Мутафчийски.

Българите към момента не са се срещнали всеобщо с ковид и нямат построен групов имунитет. Това постанова отвод от всякакво разхлабване на ограниченията на този стадий. Такъв е изводът от завършилия първи всеобщ скрининг, оповестиха от Националния действен щаб.

„ Изводите от извършеното проучване измежду служители на реда и военни досега демонстрират, че към този момент се оказва напълно вярна тактиката на държавното управление и на здравните управляващи, че такова всеобщо скринингово проучване ще бъде скъпо и безусловно безсмислено като данни “, съобщи ген. Мутафчийски.

От щаба разясниха и недоволството на хората в Банско, че от 9000 население ще бъдат изследвани единствено 1000, а не най-малко 3000. От Оперативния щаб, обаче, обявиха, че това ще бъде първият стадий. В взаимозависимост от данните от скрининга, ще бъде решено дали се тестуват още локални хора.

„ Притеснението на банскалии е, че към празниците хиляди ще отидат в закупените си жилища. Всичко това ще плъзне из страната и този стеснен модел сега ще стане безусловно безграничен “, разтълкува трегвогите на локалните шефът на ВМА.

От Щаба обясниха, че дълго време остават последствията при излекуваните от ковид. Кашлицата на изписаните продължава и повече от седмица, макар че са чисти от вируса. Продължават и недоволствата за изтощение, зной, дискомфорт, само че без температура.

„ Тежестта на клиничната демонстрира, болестта при хората става по-леко и хронично. Известни са някои разновидности на циркулиращия в този момент в света вирус, който стартира като форма S, тя има три генетични разнородности, той мутира и стана във форма L. Това значи, че е станал по-вирулентен и по-опасен, и това е повода за огромната заболеваемост в Италия, след това и в Испания “, съобщи  шефът на Националната референтна лаборатория проф. Тодор Кантарджиев.

„ Когато инфекцията стартира като гърлобол, кашлица и хрема би трябвало да се вземат всички ограничения, с цел да се забави развиването на инфекцията – средства за лекуване непосредствено в гърлото. Вирусна зараза най-лесно се забавя или заобикаля, в случай че се вземат ограничения първоначално. Който заран се разсъни с гърлобол, би трябвало да направи нещо. За разлика от грипа, който работи за два часа, коронавирусът се развива няколко дни “, акцентира Кантарджиев.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР