Завърналата се в професионалния тенис след тригодишно отсъствие Цветана Пиронкова

...
Завърналата се в професионалния тенис след тригодишно отсъствие Цветана Пиронкова
Коментари Харесай

Невероятна Цветана Пиронкова продължава да радва България

Завърналата се в професионалния тенис след тригодишно неявяване Цветана Пиронкова съкруши французойката Ализе Корне с 6:4, 6:7 (5), 6:3 и за първи път в историята се класира за четвъртфиналите на US Open. Следващата съперничка на българката е носителката на 23 трофеи от Големия шлем Серина Уилямс.

Първата част не стартира добре за Цвети, която позволи пробив при първото си подаване и губеше с 0:2. Българката бързо върна пробив и го затвърди за 2:2. Двете продължиха да печелят подаванията си до 4:4, когато Пиронкова записва втори пробив, а по-късно на собствен сервис затвори сета при 6:4.

Пиронкова стартира с пробив и поведе с 2:0 в шеметния и трагичен втори сет, траял 1 час и 21 минути. В него двете се пробиха по четири пъти, с цел да се стигне в последна сметка до тайбрек. В него Корне имаше повече шанс и след 7-5 точки съумя да завоюва сета със 7:6, пращайки мача в решителна трета част.

Българката написа своята приказка в шампионата и допреди изгубения тайбрек от французойката нямаше изгубен сет след три срещи, елиминирайки по пътя си Людмила Самсонова, Гарбине Мугуруса и Дона Векич. Срещу Корне пък Цвети има 2 победи от 3 мача, само че последната им среща е през 2011 година.

Победителката от мача сред Пиронкова и Корне ще се изправи на четвъртфиналите против Серина Уилямс, която надделя мъчно гъркинята Мария Сакари с 6:3, 6:7 (6), 6:3.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР