Заварихме място, което би трябвало да бъде вечен покой за

...
Заварихме място, което би трябвало да бъде вечен покой за
Коментари Харесай

Директорът на Софийските гробища: Мястото за вечен покой се е превърнало в ад

" Заварихме място, което би трябвало да бъде безконечен покой за нашите близки, а се е трансформирало в пъкъл. Обръщаме се към обществото в идващите дни да дойдат и да се погрижим за това място, като Столична община ще даде запас, с цел да бъде почистено и облагородено пространството ". Това съобщи краткотрайно изпълняващият длъжността шеф на Общинско дружество " Гробищни паркове " Румен Димитров.

" Никъде в Европа и света няма такова отношение към околните, които не са измежду нас. Обръщаме се към обществото в идващите дни да дойдат и да се погрижим за това място, като Столична община ще даде запас, с цел да бъде почистено и облагородено пространството ", съобщи още Димитров.

Той посочи, че са заварили липса на всевъзможни нормативни документи. Той има концепция по какъв начин мястото да стане по-добро.

" Столична община, кметът Терзиев и аз сме поели уговорката да работим за това гробищния парк да бъде в по-добро положение. Призовавам жителите да вземат участие в напъните за връщане на гробищните паркове в нужното им положение ", сподели още той.

За положението на гробищата се грижат 20 индивида за поддръжка, като дават отговор за 2900 декара.

" Тъй като уговорката на предприятието е да поддържа алеите и да изхвърля кошчето без да се грижи за гробните места и за пространствата сред тях, тези 20 индивида за 2900 декара не стигат. Без обществото няма да се оправим ", безапелационен е Румен Димитров.

Даде за образец, че за почистването на 5 декара са били нужни 5 души, а това им е лишило 6 дни. От този имот изхвърлихме 25 камиона по 3,5 тона отпадък, това са 5 тира с отпадък.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР