Затворници от Пловдивския зандан съдят масово Главна дирекция “Изпълнение на

...
Затворници от Пловдивския зандан съдят масово Главна дирекция “Изпълнение на
Коментари Харесай

Бунт в затвора в Пловдив: Пандизчии заливат съда с дела за нечовешки условия

Затворници от Пловдивския затвор съдят всеобщо Главна дирекция “Изпълнение на наказванията “ поради безчовечен условия в килиите. Тенденцията не е скорошна, само че през предходната година се регистрира взрив на сходни каузи. Причината е образецът или другояче казано - когато пандизчия завоюва сходно дело, други последват образеца му, споделят осведомени.

От друга страна адвокати сами поучават лишените от независимост да търсят правата си и оферират услугите си, с цел да издействат обезщетение, написа за проблема " Марица ".

Основните недоволства на затврниците са идентични. Практиката демонстрира, че сработват и, че даже съдът да не утвърди на 100% желаното обезщетение за безчовечен условия, то почита претенциите отчасти.
свързани новини5747на 29.07.20192913на 17.12.2013
Само в първите дни на новата година Административният съд е разгледал няколко такива каузи, в които лишени от независимост желаят да им бъде присъдено обезщетение. В жалбите им се показва - претъпканост на килиите, липса на вентилация и филтриране на въздуха, неприятна хигиена и битови условия, свързани с неработещи казанчета в тоалетна, счупени плочки, неработещи мивки, заразяване на спалните пространства с гризачи, дървеници и хлебарки, също плесен и мухъл, мраз през зимата, несъответстваща здравна помощ и липса на задоволително светлина.

Обикновено от в опровергават всички недоволства, само че с едно не могат да се оправят и това е тясното пространство. В над 90% от случаите, съдът присъжда обезщетение точно поради теснотията и пренаселеността на килиите.
свързани новини7410на 30.06.2017
В един от случаите, прегледан в първите дни на годината от Административния съд в Плодив, пандизчия е прекарал 414 дни в тясна килия с още 7 лишени от независимост и желае 30 бона обезщетение. Магистратите отсъждат 2500 лева и то единствено поради неотговарящите условия във връзка с належащо пространство за обикновено престояване.

В различен от случите пандизчия получава 6688 лева при желани 30 бона за два неприятни престоя в килии в Пловдив. Отново магистратите се съгласяват само с недоволството, че килиите са тесни и му присъждат по-голяма сума от на предходния, поради, че престоят му е бил доста по-дълъг.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР