Затвор за шофьора, хванат с алкохол преди да подкара автобус

...
Затвор за шофьора, хванат с алкохол преди да подкара автобус
Коментари Харесай

Присъда от 8 месеца лишаване от свобода за 48-годишния шофьор на автобус, хванат с алкохол преди да подкара автобус с ученици на екскурзия


Затвор за водача, заловен с алкохол преди да подкара рейс с възпитаници. Ефективна присъда от 8 месеца отнемане от независимост за 48-годишния водач на рейс, заловен с алкохол преди да подкара рейс с възпитаници на екскурзия.

ова постанови Районният съд в Златоград. Освен това му се лишава и правото да ръководи моторно транспортно средство в период от 2 години, като ще би трябвало да заплати и 500 лева санкция.

На 1 юни в Златоград, служители на реда правили инспекция за приложимост на алкохол на водачи на рейсове, които потегляли от града за екскурзии с възпитаници. С техническо средство било открито, че обвиненият бил използвал алкохол.

Впоследствие, химическа експертиза сподели, че мъжът е управлявал рейса от Стара Загора до Златоград с 1,64 промила. По бързото произвеждане са осъществени експертизи, разпитани са очевидци. На база на събраните доказателства, Районна прокуратура-Златоград внесе обвинителен акт в съда, като изрично отхвърли да подписа съглашение с обвинения.

Присъдата предстои на обжалване в 15-дневен период в Окръжният съд в Смолян.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР