Затварят инфкиозното отделение на ямболската болница заради поредните медици, заразени

...
Затварят инфкиозното отделение на ямболската болница заради поредните медици, заразени
Коментари Харесай

Инфексциозното отделение в ямболската болница затваря за 14 дни

Затварят инфкиозното поделение на ямболската болница поради следващите медици, инфектирани с ковид. То ще прекрати своята работа за 14 дни, а в това време пациенти с COVID-19 ще се одобряват в частната болница в града.
Това съобщи Д-р Димитър Рунков, пълномощник на МБАЛ " Свети Пантелеймон " в града, представен от Българска национална телевизия.

“За страдание заразяването на личен състав след тримесечното наблюдаване и лекуване на тия заболели докара до акумулиране на зараза и имаме инфектирани 2 сестри и 1 санитарка. Най-лошите прогнози ни се сбъднаха. Това наложи невъзможността да се сътвори график на лекарски, сестрински и санитарски състав. Така че ние стопираме активност за 14 дни от днешна дата”, изясни доктор Рунков.

Затворено остава и отделението в Сливен. Вчера от Националния действен щаб оповестиха, че там се е появил клъстър на инфектирани медици. Положителни проби на COVID-19 са дали осем медицински чиновници. Кметът на града съобщи, че положението им все още е устойчиво. Много е евентуално част от тях да бъдат освободени за домашно лекуване. Градоначалникът не изключва опцията пациентът, внесъл болестта в лечелното заведение, да е гражданин на ромскатаа махала в Сливен.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР