Затруднява се ситуацията след като президентът реши точно на БСП

...
Затруднява се ситуацията след като президентът реши точно на БСП
Коментари Харесай

Сандов: Има шансове за правителство с мандат на БСП

Затруднява се обстановката откакто президентът реши навръх Българска социалистическа партия да връчи третия мандат. Не беше напълно ненадейно, само че упованието на част от съдружните сътрудници беше мандатът да пристигна при " Демократична България ". По-трудно може да се сформира държавно управление с мандат на Българска социалистическа партия, само че шансове има. Това разяснява за " Твоят ден " по NOVA NEWS министърът на околната среда и водите в оставка Борислав Сандов.

По думите му оттук нататък би трябвало да последват диалози, отърсени от информационни товари. " Трябва да помислим допустимо ли е и при какви взаимни отстъпки може да се случи управническо болшинство. Други сътрудници отвън някогашната четворна коалиция, не могат да бъдат разпознати. Ако държавното управление стъпва на концепциите на предната коалиция и идеологията на Българска социалистическа партия няма да надвива, може да се получи. Представители на ГЕРБ ще вкарват чеп, разграничителна линия, само че това е неизбежно ", счита Сандов.

Според него не може да се протака връщането на мандат, в случай че не се реализира единодушие. " Газпром " е участникът, който скапе контракта едностранно. Каквото и да вършим за обновяване това значи да отговорим на условия, които не са по контракта, което значи нов контракт. Можем да имаме подготвеност за осъществяване на съществуващия контракт. Ако Путин реши да спре газа на Европа по този начин или другояче ще попаднем в обсега на това решение ", акцентира министърът в оставка. И добави, че в случай че Българска социалистическа партия желае възобновяване на връзките с " Газпром ", то ще би трябвало да стане при старите условия, а заплащането в рубли е неудобен ход.

" Трябва да търсим ограничаване на потребностите ни от газ и да продължим с намирането на други възможности на доставки на газ - азерски и полутечен ", означи той.

Относно положението на Министерство на околната среда и водите Сандов бе безапелационен, че смяна има. " Ние сме министерството с най-вече наказателни процедури и забатачени процедури от 2014 година Всички зони по " Натура 2000 ", които би трябвало да излязат с ограничения за ръководство, трябваше да са подготвени преди 8 години. Рискуваме да не можем да осъществяваме избрани планове с европейско финансиране. Поставили сме си за цел да понижим с над 1/3 наказателните процедури - 3 бяха затворени, през септември още 4. Сега се отвори друга - да не се позволява убийството на делфини в Черно море. Забранихме фермите за норки и намалихме замърсяването ", показа Сандов. И посочи, че е видял доста предпоставки за корупция и нелогични дейности в Министерство на околната среда и водите.

За него в Топлоелектрическа централа " Брикел " евентуално има " чадъри " и несъмнено на лица на по-ниските етажи в виновните ведомства ще понесат своята отговорност, а ще бъдат подадени сигнали и за спор на ползи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР