Затова не е нужно да хуквате към душа след всяко

...
Затова не е нужно да хуквате към душа след всяко
Коментари Харесай

Как влияе морската вода на различните типове коса?

Затова не е нужно да хуквате към душа след всяко излизане от морето, с цел да я изплакнете. Дори не се предлага. Неслучайно в салоните оферират терапия за коса с морска сол


Но въпреки всичко проблем има, зависи с какъв вид коса сте. Тънка и по-рядка се усеща като преродена от морската вода. Заради високото наличие на сол става по-обемна и се поддава доста по-лесно на оформяне.

Морската вода не съставлява проблем и за мазната коса, тъй като по натурален метод измива себума от скална, свива порите и понижава работата на мастните жлези. Пърхотът също изчезва при морски бани, в случай че се дължи на козметичен, а не на здравен проблем.

Дамите с естествени къдрици и компактен косъм обаче ще срещнат компликация на плажа. Солената вода ще сплъсти косата и ще я направи невъзможна за разресване. Затова се предлага изплакване след всяка морска баня. Но единствено с чиста вода, а не с шампоан.

Ако имате по-гъста и суха коса, използвайте специфична козметика след плажа. Тя е обезводнена и по тази причина слагайте овлажняващи шампоани и балсами. Така ще върнете еластичността, блясъка и здравината на косъма, ще предотвратите цепенето на краищата.

Допълнителните грижи за косата по време на почивката изискват акуратен метод към решаването на всеки проблем. Започнете с профилактика.

Използвайте защитни артикули със слънцезащитен филтър. Повечето такива серуми се пръскат след баня и не се отмиват.

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР