Затоплянето на времето, започнало вчера, днес ще е още по-мощно.

...
Затоплянето на времето, започнало вчера, днес ще е още по-мощно.
Коментари Харесай

Проф. Георги Рачев с невероятна прогноза за Коледа и Нова го...

Затоплянето на времето, почнало през вчерашния ден, през днешния ден ще е още по-мощно. То се дължи на топлия въздух от Атлантическия океан. В събота и неделя времето ще е съвършено, и по този начин чак до 3-4 януари. Тази супер прогноза за празниците направи климатологът проф. Георги Рачев по bTV. Според него обаче няма никакъв късмет за бяла Коледа. Ще продължи да е изсъхнало и топло, разгласи професорът.

Днешният ден се чака да е безоблачен съвсем над цялата страна с по-видима облачност в североизтока. Ще се усеща вятър, само че топъл от югозапад. Температурите в часовете следобяд ще са сред 5 и 10 градуса, тук-там в Дунавската низина до 13-14 градуса. В планините вятърът ще е мощен, само че времето ще е слънчево. Температурите ще се двоумят от минус 2 градуса по високите елементи до плюс 5-6 в ниското.

Въпреки хубавото време, което се чака в празничните дни, няма да е толкоз топло, колкото предходната година. Тогава температурите бяха от 3 до 18 градуса сред Коледа и Нова година, изясни Рачев. По думите му това е била втората най-топла зима, откогато се води климатична статистика.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР