Застреляният в сряда вечерта в София Мартин Божанов - Нотариуса

...
Застреляният в сряда вечерта в София Мартин Божанов - Нотариуса
Коментари Харесай

Тайната бърлога на Мартин Нотариуса разкри журналист

Застреляният в сряда вечерта в София Мартин Божанов - Нотариуса беше притежател на затворен частен клуб за магистрати в София. Това разгласи пред bTV Николай Стайков, проверяващ публицист и съосновател на Антикорупционния фонд.  

" Трети ден не съм чул от прокуратурата това, с което Мартин Божанов беше най-известен през последните години – той беше притежател на един затворен частен клуб за магистрати доста покрай Специализираната прокуратура (закрита преди близо две години - б.р), където се ходеше със специфични карти за достъп. Използва се за неофициални връзки с магистрати от приблизително и високо равнище “, твърди Стайков.

Пак Стайков и АКФ осветиха и самия Мартин Божанов - Нотариуса, като името му се появи в следствието на " Антикорупционния фонд " (АКФ) за ресторантьора Веселин Денков. В него бяха излъчени записи на диалози, които Ивайла Бакалова - дамата, която живее с Денков на фамилни начала, е направила с юристи и консултанти, до момента в който Денков е бил в ареста след задържането му през септември 2020 година В тях се разясняват суми, които са нужни, с цел да бъде пуснат задържаният - минимум 100 000 евро. Един от упоменатите в следствието е точно Мартин Божанов.

Той е индивидът, който свързва Бакалова с юрист. В първата част на следствието Божанов е записан по телефона. В диалога се чува, че той споделя: " Всичко знам по това произвеждане, знам показанията на очевидци, всичко ми е ясно по него. Но има хора, които лежаха по две години и половина в ареста и твърдяха, че са почтени. Идеята е да забележим дали може да помогнем. Ако се лутате единствено, че той е доста почтен, а съдът е доста натиснат, тогава ще се въртите в този обаян кръг и той ще си стои вътре... "

Обяснява и какъв брой всесилен е  Специализираният съд, откакто Бакалова споделя, че е говорила и с посолства: " Искам да знаете, че този съд въобще не го интересуват посолствата, само че може да събере и посолствата при него и да им гледа мярка и на тях. Много е комплицирана обстановката. Този съд е страната. Никой не може да се меси във вътрешните работи на страната и на съда. Съдът на следващия ден може да вземе и посланика и да му гледа мярка и на него ".

Божанов тогава дава изявление на Николай Стайков. В него мъжът, който е прочут и с прозвището Нотариус, без да е бил в никакъв случай подобен, се показва по следния метод: " Занимавам се с комерсиална активност и консултантска. Консултирам голям брой юридически и физически лица по всевъзможни въпроси. От това по какъв начин да аранжират градината си или дома си, до това към кой вероятно юрист да се обърнеш и по този начин нататък ".

Сега Стайков твърди, че въпросният клуб за магистрати се намирал в столичния кв. „ Гео Милев “ и в него ходили висши и антикорупционни магистрати „ При мен стигна, откакто осветихме „ Осемте джуджета “. Ние видяхме едно затворено заведение с тъмни стъкла, само че това е безусловно доказано и приканвам прокуратурата и следствието да си свършат работата и да открият кои са били магистратите с карти за достъп до заведението на Мартин Нотариуса “, сподели журналистът в АКФ.

Към момента Министерство на вътрешните работи няма арестуван и даже няма обвинен за разстрела на Мартин Божанов-Нотариуса. Тялото му бе открито покрай автомобила му в затворен жилищен комплекс, който се намира на " Горнобански път ". От думите на висши фактори в Министерство на вътрешните работи излезе, че проверяващите нямат все още даже някакви съществени версии. Засега е открито, че е убит с един изстрел в главата, евентуално от оградата, само че извън на комплекса.

Появиха се информации, че след разстрела проверяващите са създали претърсвания на над 20 адреса, както и че били открити документи за благосъстоятелност на скъпи парцели зад граница, После се оказа, че става дума за Гърция и към този момент сигурно единствено за един. " Мартин Божанов е имал парцели в Гърция. Колко - ще установим правилна цифра. Имаме данни за един, който е с огромни мащаби ", изясни шефът на Столична дирекция на вътрешните работи Любомир Николов.

„ Институциите да не се ровят да търсят документи и някакви дивотии, а да заловен да проверяват убийството на мъжа ми “, прикани Гергана Божанова, брачна половинка на убития.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР