Застреляният на 16 август м.г. екссъветник на ДАНС Алексей Петров

...
Застреляният на 16 август м.г. екссъветник на ДАНС Алексей Петров
Коментари Харесай

Гешев и убитият Алексей Петров били ортаци в незаконно подслушване?

Застреляният на 16 август м.г. екссъветник на ДАНС Алексей Петров и някогашният основен прокурор Иван Гешев, са били ортаци в скица с нелегално слухтене на ВИП предприемачи, настояват осведомени под пагон.

 

При акцията на Министерство на вътрешните работи в офиса на „ Лев Инс “, извършена изненадващо на 23 февруари, криминалистите са търсили флашки, записващи устройства и всевъзможни доказателства за нелегално подслушване и следене, което е провеждано в колаборация с Гешев. Изчегъртаният от поста обвинител №1 и сенчестият осигурителен необут и учител по национална сигурност, са взели участие в нелегално подслушване и следене на богаташи, които след това са били изнудвани на база събраната информация, безапелационен е осведомител от Министерство на вътрешните работи.

 

Смята се, че като основен прокурор Иван Гешев е употребявал работещата конструкция на Алексей за слухтене и колекциониране на уличаващи аудио- и видеозаписи, основните герои на които са били сложени до стената – или заплащат солидни суми, или компромат стават обществени и стартират ужасиите – разпад на фамилии, офанзива от прокурорите на Гешев, съсипване на бизнеси и така нататък Именно издирването на бруталната колекция  компромати е била и тайната цел на Министерство на вътрешните работи акцията в постройката, в която се обитават централата на компанията на Алексей Петров „ Лев Инс “ и неговият Съюз за стопанска самодейност.

 

Акцията бе по необходимост, т.е. след нея ченгетата са търсили правосъдно утвърждение на дейностите си. Аргумент за незабавната интервенция станало опасението, че следите от противозаконното слухтене могат да бъдат заметени и компроматите да продължат да бъдат употребявани за рекет над предприемачи.

 

В деня на спецоперацията от застрахователната компания на Трактора „ Лев Инс “ побързаха да излязат с публично прессъобщение, че следствието няма нищо общо с нейната работа. От компанията и Съюза за стопанска самодейност оповестиха, че претърсванията не са при тях, а при IT компания наемател, зад която обаче още веднъж прозира Алексей Петров.

После се оказа, че цел на спецакцията е компанията „ Кибер Уан “, която се обитава в същата постройка. Хакерите в сдружението бяха известни като персоналните IT магьосници на Алексей Петров, с чиято помощ някогашната барета съумя да разпознава хакера Емил Кюлев, който години наред го рекетираше.

 

Има и един много любопитен миг – заличеният съучастник и шеф на „ Кибер Уан “ - ООД, Мирослав Кирилов Стефанов, на чийто адрес в началото е била записана компанията, няколко месеца след „ напускането “ става държавен чиновник в Държавна организация „ Електронно ръководство “ (ДАЕУ), получава достъп до класифицирана информация и дава отговор за изборите за интервала 2021-2022 година. През 2022 година, откакто с негова помощ ДАЕУ закупува програмен продукт от „ Кибер Уан “, който макар че не работи, е заплатен 100% предплатено, напуска и става IT специалист на ЦИК за осъществяване на изборите, където отговарял за софтуера на машините за гласоподаване.

 

Мирослав Стефанов е докторант и учител в УНИБИТ и член на записания институт за стратегии СИНПИ на Калоян Паргов, както и персонален другар на някогашният зам.-министър на Министерството на електронното ръководство Благовест Кирилов, станал прочут като „ момчето с поршето “.

Социалистът събра очите на софиянци, откакто паркира електрическо „ Порше Тайкан “ за 380 000 лева пред постройката на Министерство на вътрешните работи, където го играеше консултант на вътрешния министър Иван Демерджиев.

 

Фактологията към хакерите на Трактора от „ Кибер Уан “ поражда цяла лавина от въпроси: каква е съпричастността на кибер специалистите към изборния развой и резултата на Политическа партия, на които Алексей Петров. намерено помагаше? И какво в действителност са търсили ченгетата в компютрите на IT спецовете? Нещо, обвързвано с изборите или трансформиралите се в градска легенда компромати на Петров, с които държал политическия и бизнес хайлайф?

 

Според източници в Министерство на вътрешните работи акцията имала връзка и с следствието за убийството на Трактора, както и с аферата към персоналния му GSМ, даден на разкодиране в централата на ФБР в Щатите.

 

Покрай „ бизнеса “ на Алексей  Петров и Иван Гешев, е получена и друга оперативна информация, по която се работи – че хора на някогашния консултант в ДАНС стоят зад „ атентата “ против тогавашния основен прокурор. Крими новината раздруса България на 1 май 2023г.

Тъй нареченият гърмеж избухна до кортежа на Гешев в местността „ Ярема “ сред София и Самоков и е осъществен с 2,5 кг. от веществото нитропента, което не се създава у нас.

 

Връзката на Иван Гешев с кукловода Алексей Петров към този момент стои настрана от публичния фокус. Един от дребното мнения, които някогашният обвинител №1 направи след изтезанието на Трактора, бе признанието, че точно Алексей бил инженерът на досегашната сглобка, тъй като съумял да сплоти Политическа партия с ГЕРБ.

 

В средата на януари в сагата бе вкарано и името на милиардера Васил Божков, който беше разпитан от Столична дирекция на вътрешните работи като очевидец по делото за убийството на Алексей Петров. На всички въпроси Черепа отговарял еднотипно, че според правосъдна процедура на Европейския съд по правата на индивида с първото деяние по следствието, ориентирано против него, се счита за обвинен и се възползва от правото си да не дава отговор на въпроси.

 

От прокуратурата обаче обясниха, че Божков няма качеството на обвинен по това дело. Всъщност никой няма качество на обвинен за атентата против Трактора и в случай че се съди по опита с други сходни разстрели, надали в миналото ще има.

Инфо: Уикенд, crimesbg.com

Тагове: Мирослав Стефанов Иван Демерджиев Благовест Кирилов Калоян Паргов Иван Гешев Алексей Петров ДАНС подслушване
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР