Застраховката Гражданска отговорност за водачите на автомобили вече ще зависи

...
Застраховката Гражданска отговорност за водачите на автомобили вече ще зависи
Коментари Харесай

По-скъпа гражданска отговорност за небрежните шофьори през 2018 г.

Застраховката " Гражданска отговорност " за водачите на коли към този момент ще зависи от това дали имат нарушавания . До месеци тя нараства фрапантно за провинилите се водачи, съобщи bTV.

Формулат а, съгласно която ще се пресмята кой какъв брой да заплаща, ще включва държанието ни на пътя за година обратно.

До въвеждането на системата гражданската отговорност няма да нараства, дават обещание от Асоциацията на застрахователите. Средната лавица ще остане 200 лв..

Очаква се водачите с най-лоша история да заплащат 200% повече от междинната стойност на застраховката сега, което значи съвсем 600 лв., а за тези, които нямат нарушавания, полицата да е на половина.

Идеята застраховката да е по-евтина за изрядните и по-скъпа за джигитите има съвсем 10-годишна история.

От Комисията за финансов контрол този път са безапелационни - по този начин наречената система " бонус малус " ще влезе в действие през 2018 година

" Нашите първични периоди, които резервираме, са до края на март да имаме нормативната уредба, която да бъде призната ", съобщи Ралица Агайн.

Консултант, нает от комисията, изготвя съответната формула, съгласно която ще се пресмята кой какъв брой да заплаща.

Тъй като у нас този вид застраховка е обвързвана с автомобила, а не с водача , притежателите ще би трябвало да внимават на кого дават колата си.

Данните за колите ще се получават непосредствено от системата - по този начин против името на притежателя ще се появява коефициент да вземем за пример +100% или пък минус 20%.

Подготвяйки новите правила, специалистите ще би трябвало да изчистят и въпроса какво се случва с кола, с която са осъществени голям брой нарушавания и след е купена от безупречен водач. Дали насъбраните " грехове " на автомобила ще вървят с него?

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР