Застрахователните гиганти Standard Life и Aberdeen Asset Managament завършиха сливането

...
Застрахователните гиганти Standard Life и Aberdeen Asset Managament завършиха сливането
Коментари Харесай

Появи се нов европейски финансов гигант

Застрахователните колоси Standard Life и Aberdeen Asset Managament приключиха сливането между тях. Така се основава най-големият управител на активи във Англия и вторият по величина капиталов фонд в Европа.

Двете компании сполучливо се сплотяват, откакто получиха нужните позволения от регулаторите, написа BBC.

Обединеното сдружение, което ще работи под името Standard Life Aberdeen, ще ръководи 670 милиарда паунда. Целта е да се сътвори капиталова компания от световен мащаб, която свободно да оперира с разнообразни активи по целия свят.

Новосъздадената компания има упоритостта да усили капиталовото си въздействие и да конкурира колоси като американската Blackrock.

 Снимка 307970
Източник:

Сливането, което беше контрактувано през март, получи цялостната поддръжка на акционерите в двете компании. Акционерите на Aberdeen Asset ще имат 33.3%, а акционерите на Standard Life - 66,7% от общата група.

Идеята на сливането е да усили и разнообрази опциите за вложения и да спести разноски от 200 млн. паунда годишно. Около 800 чиновници ще бъдат съкратени през идващите 3 години от общо 9000 души, работещи в компанията.

Новият финансов колос ще бъде управителен взаимно от досегашните изпълнителни шефове на двете компании - Кийт Скьоч (Standard Life) и Мартин Гилбърт (Aberdeen Asset). Управляващият ръб ще включва идентичен брой шефове (по 8) от двете компании.

Скьоч вижда сполучливата договорка като " началото на нова глава " в историята на фирмите. " Нашият екип от бизнес водачи е на място и имаме цялостна бизнес подготвеност още от първия ден ", уточни той.

" Както постоянно, приоритет ни е да реализираме мощно капиталово показване и най-високо равнище на обслужване на клиентите. Сливането уголемява и задълбочава нашите капиталови благоприятни условия и ни дава по-силен и разнороден набор от умения за ръководство на вложенията, както и забележителен мащаб от разнообразни класове активи и географски региони ", изясни Гилбърт.

Двете компании имат офиси в 50 града по света и обслужват клиенти в 80 страни.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР